O să-i spunem doamna Ionescu. Nu vrea să-și protejeze propria imagine, dar fiica ei este elevă. Și după tot calvarul îndurat, nu vrea ca tânăra să fie arătată cu degetul pe stradă. Însă povestea lor trebuie spusă. Totul a început într-o familie care din exterior părea obișnuită.

Individul a continuat să le amenințe și după ce au plecat

"A început gelozia la el.

A început să mă acuze, că el pleacă, că el muncește, că eu stau acasă. Mi-a rupt tibia de la piciorul stâng. N-am plecat la medic. Am stat și am suferit, și m-am vindecat acasă. Am rămas cu leziuni și în ziua de astăzi. La o perioadă, distanță... Nu mai știu cât, un an, poate să spun diferență... Mi-a rupt și a doua tibie."

Chiar și așa, a rezistat, punând familia pe primul loc.

Citeste si: Un asistent de la Spitalul Filantropia Craiova a luat un sedativ cu intenția de a se sinucide

"N-am vrut să atrag atenția asupra familiei. Aveam fetița mică, nu aveam cu cine s-o las. Eu eram conștientă că dacă mă duc la medic, se anunță poliția. Dar eu nu m-am gândit pentru mine și pentru sufletul meu ce urmează pe parcursul vieții."

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Nicolae Ciucă, anunț despre pensii. Cu cât vor crește acestea de la 1 ianuarie

Când violențele s-au îndreptat împotriva copilei, mama a înțeles că trebuie să schimbe ceva. Și-a adunat curajul și s-a mutat din casa groazei. Dar n-a fost un drum ușor. Individul le-a amenințat în continuare.

"El a început să mă urmărească pe mine. El mă pândea de la clădirea de unde ieșeam, din instituția la care lucram, până la autobuz. Și mă înjosea și mă făcea cum îi venea lui la gură."

Bărbatul a încălcat ordinul de protecție de mai multe ori

Femeia a obținut un ordin de protecție anul acesta. Individul l-a încălcat deja de 6 ori.

Citeste si: Ministerul Sănătăţii: peste 609.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite Direcţiilor de Sănătate Publică

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Cifrele generale sunt șocante. Din 10 ordine de protecție, 4 sunt încălcate de agresori. Victimele găsesc mai multă înțelegere la voluntarii ong-urilor decât la autorități.

Teodora Munteanu, FONSS: "Chiar, de multe ori, subiectul este bagatelizat, femeile nu sunt luate în serios și, în ciuda faptului că există foarte multe plângeri la poliție, autoritățile nu reacționează cum ne-am aștepta în direcția asta. Ar putea fi ajutate mult mai multe femei și mult mai simplu dacă autoritățile ne-ar întinde o mână de ajutor și ne-ar deschide ușa să putem discuta."

Citeste si: La ce acord pe energie au ajuns liderii UE. Viktor Orban a obținut o "excepție" importantă pentru Ungaria

O femeie este agresată fizic la fiecare 30 de secunde, arată estimările. Asta înseamnă că 1,2 milioane de românce suferă de pe urma partenerilor violenți.

Alexandru Ungureanu, Centrul de mediere și securitate comunitară: "Și noi care lucrăm în aceste centre suntem impactați de aceste povești de viață, dar încercăm să fim puternici pentru ele pentru că au nevoie de ajutor. Însă prea puține femei au curajul să ceară ajutor. În prima jumătate a anului au fost raportate 40 de mii de cazuri de violență domestică. Mult mai puține decât se petrec în realitate."


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si