''Vehiculul de test schimba banda de circulaţie când s-a ciocnit cu un camion'', au scris pe Facebook reprezentanţii Autorităţii de Transport Terestru din Singapore. nuTonomy, care dezvoltă şi testează tehnologia autovehiculelor autonome, a declarat că maşina opera cu doi ingineri la bord şi rula cu viteză redusă. Dezvoltarea de tehnologii autonome este încurajată la nivel internaţional, iar Singapore, care are o suprafaţă redusă, speră că vehiculele fără şofer îi vor încuraja pe locuitorii săi să utilizeze mai mult autovehiculele folosite în comun (în sistem car-sharing) şi transportul public.

Testarea tehnologiilor autonome în Singapore este urmărită îndeaproape, firmele dezvoltatoare şi companiile producătoare de autovehicule aflându-se în competiţie pentru a construi maşini fără şofer şi pentru a dezvolta noi planuri de afaceri în vederea a ceea se preconizează că va fi o transformare a transportului public.Patru grupuri diferite testează maşini fără şofer într-un district din vestul Singapore, iar rutele permise acestora au fost dublate, luna trecută, la 12 kilometri. În septembrie, compania de ''ride-hailing'' (similar taxi sau Uber) a încheiat un parteneriat cu nuTonomy pentru a le permite unor utilizatori să cheme maşini fără şofer prin aplicaţia sa.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si