Totul s-a intamplat vineri, 14 septembrie, cand la Spitalul Municipal de Urgenta "Elena Beldiman" din Barlad s-a prezentat la camera de garda gravida, in varsta de 28 de ani. Dupa ce a fost consultata, medicii au decis sa ceara transferul femeii la Maternitatea "Elena Doamna" din Iasi pentru ca au considerat ca este vorba despre un caz de risc si ca nu au competenta necesara.

Femeia era la prima nastere

si, pentru ca avea o greutate de 160 de kilograme la o inaltime de 1,50 m, prezenta un grad mare de risc. Insa medicii de la maternitatea din Iasi au refuzat sa o primeasca pe femeie pentru ca maternitatea nu ar avea o masa care sa sustina o asemenea greutate. Medicul de la spitalul din Barlad si-a dat seama ca viata femeii si a bebelusului ei poate fi in pericol si, disperat, a cerut ajutorul maternitatilor din Bucuresti.

In cele din urma, doctorii de la Maternitatea Pantelimon din Capitala au aprobat transferul pacientei de la Barlad la Bucuresti. Pentru a transporta pacienta cat mai rapid, medicii barladeni au solicitat ajutorul SMURD Iasi, pentru a se asigura transportul cu un elicopter, insa au fost refuzati si de aceasta data pentru ca era noapte.

In cele din urma, gravida a fost transportata la Bucuresti cu o ambulanta a Serviciului de Ambulanta Vaslui insotita de medic. ”Am chemat un medic de acasa, care urma sa intre in tura de noapte cu o ora si jumatate mai devreme, pentru a asigura transportul pacientei la Bucuresti. A fost un caz de risc, fiind vorba de viata gravidei dau si a fatului, pentru care am stat cu totii cu sufletul la gura pana cand pacienta a ajuns la destinatie.
S-au mai facut opriri pe traseu, ultima la spitalul din Buzau, unde gravidei i s-a mai administrat un antispastic, avand in vedere ca prezenta dilatatie de gradul trei si putea oricand sa intre in travaliu”
, a precizat Aurora Popa, managerul Serviciului de Ambulanta Vaslui.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Atat in cazul gravidei de la Barlad, cat si in cazul altor pacienti obezi sunt luate toate masurile pentru a se asigura transportul in conditii de siguranta. Mai trebuie precizat ca in Iasi, centrul universitar al Moldovei, sunt mai multe spitale care sunt dotate in salile de operatii cu mese speciale pentru pacientii obezi. Inclusiv Maternitatea Cuza Voda Iasi, unitate medicala aflata in subordinea Maternitatii ”Elena Doamna”, detine masa de operatie pentru pacienti obezi.

Medicul din Barlad: ”Sapte ore de chin” „Am sunat la Iasi la ambele clinici universitare – Cuza Voda si Elena Doamna. Toate ne-au refuzat pe motiv ca nu au masa de operatie care sa tina 180-200 de kg. Am sunat, cu ajutorul DSP Iasi si DSP Bucuresti, la spitalul judetean din Galati, nici acolo nu a fost primita, am sunat la Spitalul Universitar din Bucuresti, nici acolo nu s-a aprobat.

Intr-un final s-a realizat transferul la Spitalul Pantelimon, unde a fost primita, ei avand o masa de operatie care tine 480 de kg. Sapte ore de chin pentru mine si pentru femeia in travaliu, existand riscul sa moara si ea si copilul! Cinste celor de la Spitalul Pantelimon! Au rezolvat cazul, s-a nascut prin cezariana un copil de 3,9 kg. Mama este bine, atat cat poate sa fie de bine dupa chinurile prin care a trecut ca sa nasca”, a declarat medicul barladean obstretician Magda Popescu.

sursa: adevarul.ro

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si