Close sidebar
Close sidebar

O mie de luptători ceceni se îndreaptă spre Ucraina

Liderul cecen, Ramzan Kadîrov, a declarat joi că o mie de luptători ceceni se îndreaptă spre Ucraina pentru a lupta alături de trupele ruse, informează AFP.

Laura Macovei,

O mie de luptători ceceni se îndreaptă spre Ucraina


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Kadîrov  a scris pe contul său de Telegram că unul dintre apropiaţii săi, Apti Alaudinov, se află în fruntea a „o mie de voluntari ai republicii cecene” care sunt „pe drum pentru a participa la operaţiunea specială de denazificare şi demilitarizare a Ucrainei”.

Liderul cecen susţinea luni că el însuși se afla atunci în Ucraina alături de trupele ruse pe un aerodrom capturat în apropierea capitalei Kiev, informaţie pusă însă la îndoială. 

Ramzan Kadîrov, acuzat pentru încălcarea drepturilor omului în Cecenia

Ramzan Kadîrov, criticat de ONG-uri internaţionale pentru grave încălcări ale drepturilor omului în Cecenia, dispune de o miliţie la ordinele sale şi îi este fidel preşedintelui rus, Vladimir Putin.

Citeste si: Turcia ar putea să fie unul dintre "garanții” unui acord de pace între Rusia și Ucraina

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Acum două săptămâni, Kadîrov posta un mesaj pe canalul său de Telegram în care îi cerea președintelui rus să finalizeze invazia cât mai repede posibil: „ Oferiți-le luptătorilor noștri șansa de a folosi toată forța posibilă – și imposibilă – pentru a termina războiul odată pentru totdeauna ”, scrie  Politico.

Sunt gata să-mi dau viața pentru dumneavoastră ”,

spunea Kadîrov, „ dar nu suport să văd cum mor luptătorii noștri. Vă fac apel să închideți ochii la toate și să dați ordin să punem capăt [războiului] în una sau două zile. Numai asta ne va salva statul și poporul.

Joe Biden a anunțat că trimite ajutor militar Ucrainei în valoare de 800 milioane de dolari

După ce președintele Statelor Unite a făcut acest anunț, Kadîrov a transmis că îi mulțumește lui Joe Biden pentru că trimite arme, spunând că intenționează să le captureze și să le folosească pentru Rusia.

Citeste si: Rusia împrăștie moartea în Ucraina

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI