Close sidebar
Close sidebar

O mumie se afla in centrul Sibiului. Nu este o gluma, ci vorbim de un trup imbalsamat cu peste 2.000 de ani in urma - "La noi in oras, asa ceva, nu cred!"

Un trup imbalsamat in urma cu peste 2.000 de ani şi cu fata acoperita de o masca a atras.. in jurul sau tot felul de legende. şi asta, mai ales pentru ca se afla nu in Egipt, ci la mii de kilometri distanta, chiar in inima tarii noastre. Ce mistere ascunde mumia, din centrul Sibiului, vedeti imediat.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Vestea ca in oras se afla o mumie i-a luat prins suprindere pe multi sibieni! Sarcofagul este expus intr-o institutie publica, dar prea putini au auzit de el! 

Cum a ajuns mumia in Ardeal?

Citeste si: Gabriel Vasiliu, prezent la înmormântarea soției lui! Fostul concurent de la „Puterea Dragostei” a obținut o permisie de o zi: „Și-a dorit mult să o vadă pentru ultima oară”- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea tristă a Transfăgărășanului. Puțini știu cum a fost construit, de fapt, ”drumul printre nori”- antena3.ro

Mumia se afla in Sibiu nu de ieri, de azi, ci de cateva decenii si a fost donata tarii noastre in 1907 de un consul german, iar in urma cu peste 20 de ani a ajuns exponat!

"La momentul la care a fost descoperita nu se stia absolut nimic despre ea, cum este situatia foarte multor relicve de genul acesta", ne spune Crina Mares, seful de sectie de

la Muzeul Franz Binder din Sibiu.

Nu putini au fost cei care au incercat sa afle cine se acunde in spatele bandajelor de in! Un specialist german a cercetat insa cu atentie sarcofagul si a constatat ca trupul imbalsamat apartine unui barbat.

"S-a crezut ca este femeiei pentru ca este dimensiunea destul de mica, insa ele prin deshidratare se reduc foare mult", continua angajata muzeului.

Exponatul de la Sibiu este considerat cel mai valoros de acest tip din muzeele de la noi din tara. Si asta deoarece este singura mumie cu sarcofag intreg din Romania si este clasata in categoria tezaur.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI