Close sidebar
Close sidebar

O navă de război americană a fost alungată din apele teritoriale ale Rusiei

O navă de război rusească a interceptat marți un distrugător american în apele teritoriale din Pacific ale Rusiei, pe care l-a alungat, a anuțat ministrul rus al Apărării, potrivit The Moscow Times.

Alina Raducu,

O navă de război americană a fost alungată din apele teritoriale ale Rusiei. Distrugătorul USS John S. McCain. Foto: U.S. Navy / Taylor DiMartino

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Nava de război americană din Pacific susține că nu recunoaște zona respectivă ca aparținând Rusiei.

Distrugătorul USS John S. McCain, care poate lansa rachete, a intrat 2 kilometri în apele teritoriale ale Rusiei, în Golful Petru cel Mare, la ora 03.17 GMT, a afirmat ministrul rus.

Nava americană opera de câteva zile în marea Japoniei și a fost monitorizată de Rusia

Vasul Amiralul Vinogradov, un distrugător anti-submarin aparținând flotei ruse din Pacifici a trimis un avertisment americanilor și a amenințat că „va folosi o manevră de împingere pentru a alunga intrusul din apele sale teritoriale”, conform ministrului.

Nava americană s-a întors imediat în apele internaționale, a mai spus ministrul rus.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Ca răspuns, flota americană din Pacific a declarat că distrugătorul USS John S. McCain „își exercita dreptul de a naviga „ în zonă, contestând revendicările excesive ale marinei Rusiei”.

Ce spune armata americană despre acest incident?

Armata americană nu a dat alte detalii, dar a precizat că nava americană naviga în vecinătatea Golfului Petru cel Mare, într-o zonă pe care Statele Unite nu o recunosc ca aparținând apelor teritoriale le Rusiei.

Zona respectivă este subiectul unei dispute din 1984, când Uniunea Sovietică a declarat-o ca parte a apelor sale teritoriale, revendicare pe care Rusia a menținut-o.

Astfel de incidente pe mare nu sunt ieșite din comun și reprezintă un semn al tensiunilor dintre Rusia și Statele unite, care continuă chiar și după Războiul Rece, se mai arată în materialul The Moscow Times.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI