O nouă alertă alimentară în România. Numărul aditivilor din crenvurşti a crescut cu 130%
Nu mai puţin de 12 E-uri într-un singur sortiment de crenvurşti - asta au arătat analizele făcute de specialişti.
Tipurile de aditivi au crescut cu 130%, arată analizele: "Opt din 10 mărci de crenvurşti pentru copii nu ar trebui folosite".
E-urile din crenvurștii de pui s-au menținut, în România, la același nivel din anul 2009, dar aditivii și cantitatea de sare, în schimb, au crescut.
InfoCons a realizat un studiu comparativ cu privire la evoluția produselor tip crenvurști de pui în perioada 2009 – 2022.
"Opt din 10 mărci de crenvurşti pentru copii ar trebui să nu fie folosite pentru hrana acestora", a spus Costel Stanciu, de la Asociaţia Pro consumatori, vineri, la Antena 3.
Citeste si: Se anunță o criză alimentară de proporții: Vom mânca mai scump și vom plăti facturi mai mari
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
În total, pe parcursul anilor, 90 de produse tip crenvurști de pui au făcut obiectul studiilor.
În ceea ce privește conținutul de aditivi alimentari, s-a constatat o menținere a numărului mediu de E-uri, după o fluctuație în perioada 2015-2018.
Cel mai mare număr de E-uri într-un singur produs tip crenvurști de pui a fost identificat în studiile din anii 2017 și 2018, regăsindu-se 12 E-uri într-un singur produs, iar cel mai mic număr de E-uri a fost identificat în studiul din acest an, respectiv 2 E-uri.
Citeste si: Fructele care au fost retrase din supermaketuri în România. Aveau conținut mare de pesticide
În ce privește evoluția cantității maxime de sare din crenvurștii de pui, cantitatea maximă de sare a fost identificată în acest an: 3.2 g/100g.