Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre pentru aprobarea indicatorilor tehnico- economici aferenţi obiectivului de investiţii „Autostrada Craiova- Filiaşi şi Drum Expres Filiaşi- Târgu Jiu”, judeţele Dolj şi Gorj.

Lucrarea de infrastructură pe secțiunea Craiova- Filiași, de peste 50 de km, care va avea profil de autostradă, a fost demarată în timpul guvernelor Dragnea.

Citește și: Scene uimitoare au fost surprinse pe șoseaua de centură din Bacău. Un șofer a mers pe contrasens, în timp ce conducea o camionetă cu lemne

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a spus că această hotărâre a fost adoptată de către Guvern pentru a putea fi demarată licitaţia şi ulterior construirea secţiunii Craiova- Filiaşi (51,5 km) care va avea profil de autostradă, cât şi pentru secţiunea Filiaşi- Târgu Jiu (58,6 km), care va avea profil de drum expres, informează News.ro.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunț despre noua porțiune de autostradă

Noua porțiune de autostradă, construită în zona de sud-vest a României, va face legătura cu drumul expres a cărui construcție a demarat în timpul guvernării Viorica Dăncilă.

„Ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km) va fi formată din două secţiuni cu profiluri diferite (stabilite în baza valorilor de trafic rutier). Pentru a putea fi demarată licitaţia şi ulterior construcţia au fost astăzi, aprobaţi de Guvern, indicatorii tehnico-economici atât pentru secţiunea Craiova- Filiaşi (51,5 km) care va avea profil de autostradă, cât şi pentru secţiunea Filiaşi- Târgu Jiu (58,6 km), care va avea profil de drum expres”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.

Cum va arăta noua Autostradă Craiova- Filiași

Ministrul Transporturilor a prezentat public primele imagini cu schițele noii autostrăzi din sudul țării. 

Postarea sa pe Facebook a strâns nu doar aprecieri, ci și semne de întrebare. Un comentator se întreabă de ce secțiunea de autostradă va fi atât de lungă, încondițiile în care drumul actual dintre cele două orașe este mult mai scurt.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

"Nu înțeleg un aspect, de la Craiova la Filiași sunt cel mult 35 KM până în cel mult 40 de Km, pe autostradă/drum mare viteză apare 51 și ceva Km? Se poate o lămurire? poate 51 de Km cu bretele cu tot, ar fi altceva". Întrebare este pertinentă, de la Craiova la Tg Jiu, sunt cel mult 115 Km, pe noul drum de mare viteză, de la Craiova la Tg Jiu, mi se pare ceva normal ca de la Filiași la Tg Jiu, (centura TG Jiu) să fie 58 Km, întrucât în traseu, include și Tg Cărbunești", este comentariul citat.

Autostrada Craiova-Filiași

Autostrada Craiova-Filiași

[Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu]

Proiectul noii Autostrăzi Craiova-Filiași

Proiectul noii Autostrăzi Craiova-Filiași

[Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu]

Proiectul noii Autostrăzi Craiova-Filiași

Proiectul noii Autostrăzi Craiova-Filiași

[Sursa foto: Facebook / Sorin Grindeanu]

Sorin Grindeanu: S-a deschis azi Centura Oradei

Ministrul Grindeanu a anunțat, tot azi, că s-a deschis circulația pe DEx16 (Centura Oradea-A3), județul Bihor!

Acest drum în lungime de 19 km asigură practic legătura între Municipiul Oradea și Autostrada Transilvania (Biharia).

Contractul în valoare de 546 de milioane de lei (fără TVA) a fost finanțat prin POIM.

Drumul Expres Oradea-A3 se va adăuga în următorii ani conexiunii rutiere de mare viteză Via Carpatia, care va face legătura între nordul și sudul Europei.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

La ora actuală contractul pentru construcția unei noi secțiuni de 121 de km care va tranzita România (drumul expres Arad- Oradea) este în procedură de licitație.

v

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si