Fostul președinte al PSD a depus o contestație la pedeapsa primită cu un an în urmă, în care invoca un recurs „habeas corpus”, o lege cu caracter constituțional, care a fost promulgată de Parlamentul englez în anul 1679.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată în trei zile de la comunicare.

Înalta Curte de Casație și Justiție a retrimis, pe 15 mai, Tribunalului București o crerere prin care Liviu Dragnea solicita elibarearea din închisoare, pe motiv că este deținut ilegal.

Citeste si: DNA a cerut documente de la PSD. Viorica Dăncilă așteaptă precizări de la partid

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Trimite cererea de ”habeas corpus” formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu la Tribunalul Bucureşti, spre competentă soluţionare. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluţionarea cererii formulate de petentul condamnat rămân în sarcina statului. Onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru petentul condamnat, până la prezentarea apărătorilor aleşi, în cuantum de 79 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia Înaltei Curţi.

Dragnea contestă completul de trei judecători

În cererea depusă de avocații se susține că Liviu Dragnea este deținut ilegal în penitenciar, motivând că cei trei judecători care au format completul de la Înalta Curte care l-au condamnat nu sunt specializați să judece fapte de corupție. Avocații lui Dragnea invocă o decizie a Curții Constituționale din octombrie 2019.

Citeste si: Fiul lui Liviu Dragnea a cumpărat 4 bolizi de lux în anul în care tatăl său a fost condamnat la închisoare! Mașinile luate în leasing de firma lui Valentin Dragnea valorează o jumătate de milion de euro!

Depus inițial la Tribunalul București, dosarul a fost trimis către Inalta Curte, pe motiv că prima instanță nu are competență în acest caz.

Un an de la condamnarea definitivă

Pe 27 mai 2020, Liviu Dragnea a îndeplinit un an de când a fost condamant definitiv de Instanța Supremă la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Citeste si: Ciolacu: "Modificările la legile justiţiei nu au ajutat niciun PSD-ist să nu ajungă în închisoare"

În acest timp, Dragnea a înaintat șase cereri de eliberare către instanță, dar toate au fost respinse.

Potrivit deciziei Tribunalului, fostul lider PSD ar putea fi eliberat, cel mai devreme, la finalul lunii iulie 2021.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si