O mavă militară a Rusiei, precum și un submarin cu propulsie nucleară au ajuns miercuri în portul Havana din Cuba, transmite France 24.

Citește și: "Noul Nostradamus” a prezis data exactă în care va începe al Treilea Război Mondial. "Este mai aproape decât își imaginează oamenii"

Despre sosirea arsenalului nuclear al Rusiei în Cuba oficialii SUA au spus că nu reprezintă o amenințare.

Analiștii militari și de politică externă văd, însă, mișcarea Rusiei ca o demonstrație de forță a lui Vladimir Putin, pe măsură ce tensiunile cresc în legătură cu războiul din Ucraina.

Butoiul cu pulbere e pregătit. Cine aprinde scânteia?

Cuba, un aliat de lungă durată al Rusiei, a salutat sosirea navelor cu tunuri din port, în timp ce diplomații ruși au fluturat mici steaguri rusești și și-au făcut selfie-uri în fața navelor care treceau pe lângă fortărețele istorice ale portului Havana.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Submarinul nuclear rusesc a ajuns astăzi în portul Havana pentru o scurtă pauză din exercițiile militare din coasta SUA.

Zborurile de supraveghere ale SUA au căutat submarinul în largul coastei Floridei în ultimele două zile.

Submarinul și fregata transportă rachete hipersonice Zircon, rachete de croazieră Kalibr și rachete antinavă Onyx, a spus ministerul cubanez.

Butoiul cu pulbere e pregătit. Cine aprinde scânteia?

O nouă criză a rachetelor cubaneze

[Sursa foto: Twitter]

Prima criză a rachetelor din Cuba a fost în 1962. Timp de 14 zile, lumea s-a aflat atunci la un pas de război nuclear.

După ce Uniunea Sovietică transportase arme nucleare pe teritoriul Cubei și guvernul american le-a descoperit, omenirea s-a aflat în fața celei mai periculoase confruntări a Războiului Rece.

Cea mai mică greșeală de calcul făcută fie la Kremlin, fie la Casa Albă, ar fi putut duce la izbucnirea unui război nuclear între cele două superputeri ale lumii. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si