Cei care vin în România sunt obligați să completeze declarația pe proprie răspundere. Cei care aterizează aici își introduc datele solicitate, inclusiv adresa unde se vor izola la domiciliu, dacă este nevoie- adică dacă nu vin din statele aflate pe “lista verde”.

După completare vor primi un cod care va fi scanat la ghișeu și li se va printa formularul. Formularul online a fost implementat deja la Aeroportul Otopeni și la cel din Sibiu, pentru a evita cozile și contactul cu alte persoane.

Declarația poate fi completată AICI

Un astfel de formular, fie online, fie pe hârtie, este obligatoriu pentru oricine intră în România. Este vorba despre aşa-numita “declaraţie epidemiologică”.

Cum se completează declaraţia

Pașii care trebuie urmați pentru completarea electronică a declarației epidemiologice de intrare în țară sunt următorii:

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

1. Se accesează adresa https://chestionar.stsisp.ro folosind datele mobile/conexiunea la internet

2. Se completează datele solicitate de aplicație și se validează, apoi se trimite formularul;

3. Este important să se menționeze adresa de izolare sau să se indice adresa de izolare cu adresa de domiciliu;

Citeste si: Amenzi de peste 173.000 de lei aplicate pe litoral. O terasă a fost închisă

4. Ulterior, se generează un cod QR pe telefonul înregistrat în aplicație;

5. Se tipărește declarația sau se scanează codul QR la ghișeul amplasat în acest scop pe fluxul sosiri și se ridică declarația de acolo;

6. Declarația se prezintă la ghișeele DSP.

Declarație Grecia și Bulgaria: formulare necesare pentru călătoria în aceste țări

Începând cu 1 iulie, toți românii care vor călători în Grecia trebuie să completeze un fromular cu cel puțin 48 de ore înainte de a intra în această țară. Măsura a fost impusă pentru a ajuta autoritățile elene în luarea unei decizii mai rapide referitoare la nevoia de a testa sau nu un turist în momentul în care acesta intră în țară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si