Cele doua orase au ridicat din nou nivelul alertei de taifun la 8, pe o scala de 10 trepte.

Furtuna, numita Pakhar, s-a abatut asupra regiunii in timp ce echipaje de ajutorare de urgenta si curatare erau inca mobilizate sa repare pagube cauzate de taifun, miercuri.

Aproximativ 300 de zboruri au fost anulate sau prezentau intarzieri, a declarat un purtator de cuvant al autoritatilor aeroportuare din Hong Kong.

”Anulari de zboruri si intarzieri importante” sunt prevazute pana luni, a anuntat la randul sau Cathay Pacific, compania aeriana cu sediul la Hong Kong.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Toate serviciile de feribot de la Hong Kong au fost suspendate. Zeci de arbori afectati de taifunul de miercuri au fost distrusi de Pakhar, care prezenta rafale de pana la 130 de kilometri pe ora la Hong Kong.

La Macao, capitala mondiala a cazinourilor, autoritatile au lansat alerte de inundatii.
Magazine afectate de taifun ramaneau inchise duminica, iar semafoarele nu functionau in urma penelelor de curent cauzate de taifun.

”Este dur, dar nu putem face nimic”, a declarat Leung Chin-pang, proprietarul unui magazin care nu mai are apa de miercuri, din timpul taifunului.

Hong Kong-ul si regiunea sa sunt afectate cu regularitate de taifunuri din iulie si pana in octombrie, insa acest teritoriu este atins rar, in mod direct, de furtuni.

Cel mai violent ciclon a avut loc in 1962. Ochiul taifunului Wanda a trecut peste oras, unde s-au inregistrat rafale de 284 de kilometri pe ora. In total 130 de persoane au fost ucise, iar mii de locuinte au fost distruse, lasand 72.000 de oameni fara adapost.

Sursa: news.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si