Noul ministru al Finanțelor Publice gafează din nou, după ce săptămâna trecută nu a știut care este rata inflației în România. De data aceasta, Dan Vîlceanu a dovedit că nu știe cât este salariul minim net, spunând, într-o conferință de presă, că ar fi circa 1.600 lei, iar cel brut este de 2.380 lei. 

Citeste si: Premierul Florin Cîțu, anunț despre modificările de taxe din România

Dialog halucinant între ministru și jurnalist

Între ministru şi reporterul care i-a adresat întrebarea capcană a avut loc următorul dialog, potrivit News.ro:

”Reporter: Aveţi ideee cât este salariul minim în mână, net, în România?

Ministrul de Finanţe: Da, este în jur de 1.600, 1.600 şi ceva de lei.

Reporter: 1.386.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Ministrul de Finanţe: E 2.380, cred, salariul minim brut. Deci nu are cum să fie 1.300, dar mă rog.

Reporter: Atât este”.

Din dialogul prezentat, mai grav pare să fie faptul că ministrul crede că taxele, impozitele și contribuțiile sociale care se rețin din cei 2.300 lei sunt mult mai mici decât în realitate. 

Citeste si: Filmul unui jaf de 500.000 de euro! Un fost șef al Finanțelor, prădat în timp ce distra în Thailanda

Dan Vîlceanu: ”Cred că salariul minim trebuie să rămână ca şi acum"

De asemenea, întrebat cât ar fi ”un salariu în regulă în România”, acesta a spus că există o discuţie privind racordarea salariului minim la coşul minim de consum, dar este o discuţie complexă, complicată, deoarece preţurile se modifică constant, iar valoarea coşului minim se modifică şi ea în mod constant, ceea ce ar presupune o impredictibilitate în aplicarea acestei măsuri.

Citeste si: Șpaga incredibilă cerută de fostul șef al IPJ Prahova pentru o promovare în funcție

”Eu cred că totuşi salariul minim trebuie să rămână ca şi acum, stabilit din acordul sau din discuţia între patronate şi sindicat”, a adăugat noul ministru de Finanțe.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Înlocuitorul lui Cîțu la Finanțe, criticat de PSD: "Din lac în puț"

Fostul ministru al Muncii, deputatul PSD Marius Budăi, a afirmat că ministrul de Finanţe a gafat din nou, neştiind care este valoarea salariului minim net. „Din lac în puţ”, a comentat social-democratul.

„Din lac în puţ! Nu a ştiut cât e inflaţia, nu a ştiut că a existat creştere economică şi fără inflaţie, acum nu ştie nici cât e salariul minim net! Da, este vorba despre noul ministru de Finanţe, Dan Vîlceanu, care tocmai a contrazis ziariştii care îi spuneau că salariul minim net este de 1.386 de lei! Precum spuneam, din lac în puţ!”, a scris Marius Budăi, marţi pe Facebook.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si