Specialiștii în securitate informatică trag un semnal de alarmă, în urma unei noi înșelătorii apărute în mediul online. România se află pe locul trei în lume la numărul țărilor vizate de această escrocherie.

Prin noua tactică frauduloasă, escrocii încearcă să exploateze sentimentele oamenilor care își doresc să ajute victimele războiului din Israel și care vor să doneze.

Citește și: VIDEO/ LIVE TEXT- Joe Biden, vizită istorică în Israel. Speranțele de pace pentru Orientul Mijlociu se bazează pe deciziile lui

Recomandările specialiștilor în securitate cibernetică pentru utilizatori

Specialiștii au câteva recomandări pentru oamenii care primesc mesaje în scopuri caritabile sau care accesează astfel de site-uri. Cei care doresc să ajute victimele războiului din Israel trebuie să fie vigilenți și să nu se încreadă în oricine, deoarece riscă să își piardă datele financiare, dar și cele personale.

„Cel mai bun mod de a rămâne în siguranță și de a ajuta în mod real este de a vă îndrepta către organizații caritabile cu reputație, iar cele care solicită donații în cripto, transferuri bancare și carduri cadou reprezintă un puternic semnal de alarmă și trebuie evitate cu orice preț.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Nu răspundeți niciodată la e-mailurile nesolicitate, chiar dacă știți că sunt o înșelătorie. Acest lucru doar le va confirma atacatorilor validitatea adresei de e-mail și vă vor expune la mai multe atacuri în viitor", au spus specialiștii în securitate cibernetică, potrivit antena3.ro

O nouă înșelătorie informatică vizează România. Escrocii exploatează sentimentele celor care doresc să ajute victimele războiului din Israel: „Riscurile sunt foarte mari”

O nouă înșelătorie informatică vizează România. Escrocii exploatează sentimentele celor care doresc să ajute victimele războiului din Israel: „Riscurile sunt foarte mari”

[Sursa foto: Freepik]

România, pe locul trei în topul țărilor vizate de noua înșelătorie

În urma unei cercetări, cele mai multe mesaje frauduloase au fost transmise către utilizatorii din Rusia (27%), Suedia (15%) și România (10%).

Așadar, țara noastră se află pe locul trei în topul țărilor afectate de noua înșelătorie cibernetică.

Citește și: Ziua 12 război Israel-Hamas: Hezbollah „O zi de furie fără precedent” împotriva Israelului. Sute de oameni au murit după ce un spital din Gaza a fost bombardat

Atacatorii cibernetici urmăresc să obțină beneficii financiare de pe urma empatiei oamenilor care doresc să se implice pentru a ajuta victimele războiului. Escrocii se dau drept victime, dar și drept reprezentanți ai unor organizații caritabile false, cerându-le oamenilor donații în criptomonede și plata unor taxe în avans.

Specialiștii atrag atenția că pe măsură ce conflictul va evolua, escrocii își vor modifica și adapta poveștile emoționante, dar și cererile de donație.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si