Dan Diaconescu a pierdut procesul cu 24 de televiziuni, publicații scrise și online după ce a cerut magistraților de la Judecătoria Sectorului 1 ca presa să îi plătească daune pentru că au fost prezentate informații din cadrul anchetei în care este cercetat pentru că a întreținut relații intime cu minori.

O nouă lovitură pentru Dan Diaconescu, după scandalul în care este acuzat că a întreținut relații cu minore! Decizia de ultim moment a instanței!

O nouă lovitură pentru Dan Diaconescu, după scandalul în care este acuzat că a întreținut relații cu minore! Decizia de ultim moment a instanței!

Dan Diaconescu a pierdut un nou proces. Sentința nu este definitivă 

Dan Diaconescu a acuzat în luna mai a anului 2023 că este supus unui „linşaj mediatic” şi este „denigrat şi defăimat” în mass-media. 

Sentința dată de judecători nu este definitivă și Dan Diaconescu trebuie să le plătească structurilor media avocații care au fost angajați pentru această cauză. Sumele plătite avocaților sunt cuprinse între 2.500 și 10.000 de lei pentru fiecare televiziune sau ziar.

Dan Diaconescu reclamă că posturile de televiziune, presa scrisă şi online au diseminat în spaţiul public informaţii nepublice/confidenţiale care fac parte din dosarul în care este cercetat de Parchetul Judecătoriei Constanţa, respectiv imagini cu victimele minore, stenograme, interceptări, fragmente din declaraţii.

Citește și: EXCLUSIV! Cine este femeia care îl acuză pe Florin Salam că a agresat-o?! Mărturii din camera de hotel: „Nu mă opresc”

„Reclamantul a devenit subiectul unei virulente campanii de presă, victimă a unui adevărat linşaj mediatic”, scrie Dan Diaconescu în cererea de chemare în judecată.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Prin campania de presă negativă exercitată de părţi, nu numai că s-a atentat la imaginea, numele, reputaţia şi activitatea profesională a reclamantului, fiind defăimat şi denigrat, aducându-se grave prejudicii de imagine, prin încălcarea prezumţiei de nevinovăţie, dar au fost diseminate/divulgate în spaţiul public date şi informaţii cu caracter nepublic/confidenţial din dosarul penal nr.1865/P/2023

al Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa”, spune fostul patron de televiziune.

În apărarea sa, Dan Diaconescu a menționat prevederi de la CEDO, directive ale Parlamentului şi Consiliului UE şi amintește de morală, demnitate, onoare şi reputaţie. 

Citește și: Florin Salam, acuzat că ar fi agresat o tânără de 23 de ani într-un hotel. Anunțul Poliției Capitalei

În acțiunea pe care a depus-o în instanță, Dan Diaconescu cere magistraților să interzică părților pârâte în acest dosar să mai difuzeze sau să mai publice informații despre dosarul în care el este anchetat penal. În caz contrar, acestea trebuie să îi achite daune de 1.000 de lei/zi.

El a mai solicitat înlăturarea tuturor materialelor audio/video şi scrise cu privire la informații din dosarul său, pentru aceeaşi sancţiune de 1.000 lei/zi. Vrea ca părțile pârâte să nu mai facă nicio „referire” defăimătoare la adresa lui și să nu mai folosească apelative sau diverse descrieri care să ducă la defăimarea sa.

În luna aprilie, Dan Diaconescu a fost pus sub acuzare de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa privind infracţiunile de act sexual cu un minor şi folosirea prostituţiei infantile, ambele în formă continuată.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: VIDEO- O dublă tragedie șochează România! Un bărbat care lucra în Diaspora ar fi venit în țară, și-ar fi ucis iubita din cauza geloziei, după care s-ar fi sinucis

Citește și: VIDEO- O dublă tragedie șochează România! Un bărbat care lucra în Diaspora ar fi venit în țară, și-ar fi ucis iubita din cauza geloziei, după care s-ar fi sinucis

Potrivit Parchetului, în perioada septembrie – noiembrie 2020 şi în luna septembrie 2021, Dan Diaconescu ar fi „întreţinut raporturi sexuale şi acte sexuale orale, în mod consimţit şi repetat, contra unor sume de 300 – 400 de lei, cu două surori gemene, în vârstă de 15 ani, ce au împlinit vârsta de 16 ani în luna iulie 2021”, potrivit G4media.ro. 

„Faptele au fost comise pe raza localităţilor Olimp, Constanţa şi Bucureşti, iar probele au relevat că inculpatul cunoştea vârsta persoanelor vătămate”, spuneau procurorii, citați de Agerpres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si