Este o zi foarte importantă pentru echipa de canotaj a României. Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au obținut medalia de argint la dublu rame feminin, după o revenire spectaculoasă.

Echipa a încheiat proba la mică distanță de echipajul Olandei, care a ieșit pe primul loc. În ultima parte a cursei, româncele au reușit să depășească cu ușurință Australia, și au încheiat în 7:02,97.

Citește și: Sorana Cîrstea, mesaj dur pentru autorități după JO 2024. Tenismena critică lipsa condițiilor pentru antrenamentele sportivilor de performanță: ”Suntem folosiți în scop de câștiguri politice”

canotori, jocurile olimpice, vasle

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Sindromul capului care explodează, boala misterioasă care afectează tot mai mulți oameni. Ce este și cum se manifestă- antena3.ro

Olandezele Ymkje Clevering și Veronique Meester au obținut medalia de aur, cu un timp de 6:58,67. Cursa a fost una extenuantă pentru românce. După ce au ajuns la linia de final Roxana s-a întins în barcă, marcată de efort, în timp ce Ioana încearcă să respire cât mai mult.

Roxana Anghel și Ioana Vrînceanu au muncit enorm pentru această medalie, la care sperau încă de anul trecut.

Argintul de astăzi se adaugă titlurilor europene cucerite în 2023 și 2024 și bronzului mondial din toamna trecută.

Florin Lehaci și Florin Arteni au ratat podiumul în finala la dublu rame masculin

Florin Lehaci și Florin Arteni au terminat pe locul 4 în finala la dublu rame. Echipajul României a fost al doilea pentru 3 sferturi din cursă, dar nu a putut crește ritmul pe ultimii porțiune, de 500 de metri, în care a fost depășit de echipajul Croației și de Elveția.

Echipa Croației a avut o revenire remarcabilă. Chiar dacă au fost abia pe locul 5 pe bucata de 500 de metri, Martin și Valent Sinkovic au tras extrem de tare în ultima parte a probei și a terminat pe primul loc, cu un timp de 6:23,66.

Citește și: România, din ce în ce mai sus în clasamentul medaliilor de la Jocurile Olimpice 2024. Ce țară se află pe locul 1 după ultimele probe

canotori, jocurile olimpice, vasle


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si