O femeie din Sibiu a alertat Poliția cu privire la două persoane care au abordat-o, spunându-i că sunt din Israel și că vor să îi doneze aparatură medicală.

Este vorba despre doi bărbați care se deplasau cu o mașină, erau politicoși și foarte insistenți. Aceștia urmăreau să ajungă neapărat în casa femeii. Aceasta a refuzat, iar la un moment dat cei doi s-au dat bătuți și au dispărut.

Oamenii legii avertizează cu privire la faptul că acesta este, cel mai probabil, un mod de operare al spărgătorilor de locuințe.

Citește și: Poliția Română trage un semnal de alarmă cu privire la o nouă înșelătorie apărută pe internet: „Nu deținem roboți telefonici care să apeleze pentru noi și să vă ceară să apăsați tasta 1”

Cum s-a petrecut totul

Potrivit News, o o femeie din Sibiu a relatat pe Facebook despre faptul că soacra sa a fost abordată de doi bărbați care spuneau că sunt din Israel și că vor să îi doneze aparatură medicală.

Aspectul celor doi bărbați era unul îngrijit. Aceștia se deplasau cu ajutorul unei mașini, fiind foarte politicoși. Femeia a devenit suspicioasă în momentul în care bărbații au devenit deosebit de insistenți, spunându-i acesteia să accepta donația și să-i ducă la locuința sa, motivând că trebuie să ia înapoi cutiile în care se aflau echipamentele.

Femeia este în vârstă și a încercat să le spună că nu ar avea ce să facă cu o astfel de donație, dar în ciuda spuselor sale, ei au insistat până când, la un moment dat, au dispărut. Oamenii legii au fost semnalați prin apel la 112 în legătură cu incidentul bizar.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Din fericire, femeia nu a fost victima vreunei infracțiuni.

„Din cercetările preliminare efectuate a rezultat că, la data de 17 octombrie a.c., în jurul orei 09.30, femeia a apelat SNUAU 112 informând despre  faptul că, în aceeaşi dimineaţă, în timp ce se afla pe strada Liviu Ciulei, din Cisnădie, fusese abordată de către doi bărbaţi necunoscuţi, care ar fi pretins că sunt cetăţeni străini care donează aparatură medicală, oferindu-se să o ajute pe femeie să transporte acasă obiectele în cauză. Femeia nu a acceptat, cei doi bărbaţi plecând apoi într-o direcţie necunoscută”, a transmis IPJ Sibiu, potrivit sursei citate anterior.

O nouă metodă de înșelătorie a apărut în România, în urma conflictului din Israel. Ce presupune metoda „donația”. Poliția Română: „Modul de operare este specific hoților de locuințe”

O nouă metodă de înșelătorie a apărut în România, în urma conflictului din Israel. Ce presupune metoda „donația”. Poliția Română: „Modul de operare este specific hoților de locuințe”

[Sursa foto: Facebook]

Poliția trage un semnal de alarmă cu privire la hoții de locuințe care se folosesc de metoda „Donația”

Oamenii legii avertizează românii cu privire la astfel de tactici care îi pot lăsa pe oameni fără bunurile din case. Autoritățile precizează că:

„- infractorii vizează persoanele mai în vârstă, pe care le abordează pe stradă, fie sub pretextul că vârstnicilor li se oferă gratuit diverse bunuri, fie sub pretextul solicitării de sprijin/donaţii pentru persoane neajutorate, cum ar fi centre de plasament sau cetăţeni care provin din zone ale globului sau state aflate în conflict armat.

- infractorii îşi arogă identităţi false, pretinzând chiar că sunt cetăţeni străini, care provin din zone ale globului sau state aflate în conflict armat, dorindu-se, astfel, sensibilizarea victimelor, în scopul creării unei stări emoţionale instabile, pe fondul căreia să li se permită accesul

în locuinţă.

- în discuţiile cu victimele, infractorii oferă sau solicită bunuri, precizând că se pot deplasa la locuinţa victimei pentru a o ajuta să ducă acasă ceea ce i se oferă sau să ia de acasă ceea ce este dispusă să ofere;

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- odată pătrunşi în locuinţa victimei, infractorii distrag atenţia persoanei în cauză şi sustrag bani sau alte valori, fapt despre care victima îşi dă seama după ce rămâne singură”, precizează autoritățile.

Citește și: Poșta Română trage un semnal de alarmă despre o nouă metodă de înșelătorie pe internet: „Nu vindem colete nerevendicate pe Facebook”

Oamenii legii recomandă ca, dacă sunteți abordați pe stradă, să nu dați curs ofertelor sau donațiilor de bunuri și nici solicitărilor de sprijin ale unor persoane. Este important să nu oferiți informații referitoare la domiciliul dumneavoastră, la bunurile pe care le dețineți și nici în legătură cu banii de care dispuneți. Toate acestea vă pot transforma în ținte sigure ale infractorilor.

Oamenii legii le recomandă românilor ca în cazul în care se află vreodată într-o asemenea situație, să rețină cât mai multe detalii în legătură cu aspectul fizic al persoanei (detalii legate de înălțime, culoarea ochilor, haine, bijuteii), autovehiculele cu care se deplasează(marcă, culoare, direcție de deplasare). De asemenea, este necesar să anunțe incidentul rapid, la cea mai apropiată unitate de Poliție.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si