Close sidebar
Close sidebar

O nouă mutație a coronavirusului, de trei ori mai mortală pentru tineri

Oamenii de știință au descoperit că una dintre mutațiile noului coronavirus este de trei ori mai ucigătoare pentru populația tânără. Datele apar într-o cercetare realizată de institutul brazilian de sănătate publică Fiocruz.

Razvan Ilie,

Tot mai multe dovezi arată că tinerii nu numai că sunt mai predispuși să se infecteze cu noua tulpină - supranumită P.1 -, ci și să moară din cauza ei, [Sursa foto: Twitter / Brasil News]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O nouă variantă de coronavirus, răspândită în întreaga lume, se dovedește a fi de până la trei ori mai mortală pentru tineri, potrivit News.com.au. Noua variantă de coronavirus care străbate Brazilia și se răspândește în alte națiuni din întreaga lume, se dovedește a fi de până la trei ori mai mortală pentru tineri, potrivit cercetărilor.

De asemenea, noua tulpină se răspândește mai repede în rândul persoanelor mai tinere, cu creșteri semnificative a numărului de cazuri în rândul brazilienilor de 30 de ani (creștere de 565 la sută) sau de 40 de ani (cu 626 la sută), de la începutul lunii ianuarie, potrivit institutului brazilian de sănătate publică Fiocruz.

Citeste si: Țara europeană care relaxează restricțiile după ce a vaccinat jumătate din populație

Virusul trece la "grupe de vârstă mai tinere”

Spre comparație, în aceeași perioadă de timp, creșterea numărului de infecții în cazul populației generale a fost mult mai mică, de 316%, sugerând că infecțiile cu noile tulpini de virus fac „o trecere la grupe de vârstă mai tinere”.

Există, de asemenea, dovezi în creștere care arată că tinerii nu numai că sunt mai predispuși să se infecteze cu noua tulpină- supranumită P.1

-, ci și să moară din cauza ei, arată sursa citată

Citeste si: O altă tulpină a virusului COVID-19 a fost descoperită în România

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Asociația braziliană de medicină pentru terapie intensivă a declarat că numărul de tineri între 18 și 45 de ani care necesită terapie intensivă pentru COVID-19 din februarie până în martie a acestui an a fost de trei ori mai mare decât în septembrie până în noiembrie 2020, iar decesele legate de coronavirus în acest grupa de vârstă aproape s-a dublat.

Datele au arătat o creștere masivă de 193% a deceselor legate de coronavirus pentru brazilienii cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani, crescând de la 13,1% din total în primul val, la 38,5%, în al doilea val.

Medicii și asistenții medicali din Brazilia observă un număr tot mai mare de pacienți tineri cu COVID care umplu paturile de spital, uneori și de la Terapie intensivă.

„Anul trecut, am avut mai mulți pacienți vârstnici critici. Acum, este complet distinct. Avem de-a face cu un număr substanțial de pacienți severi cu vârste cuprinse între 30 și 50 de ani ”, a declarat pentru Al Jazeera dr. Anne Menezes de la spitalul Getulio Vargas din orașul Manaus.

Medicul de 29 de ani a spus că îi este dificil să vadă cum mor pacienți de o vârstă similară cu a lui. „Am pierdut recent pacienți de vârsta mea. Puteam fi eu. Am luptat din greu pentru a-i salva, dar vine un moment în care trebuie să te oprești ”, a spus medicul.

Dr. Anne Menezes de la spitalul Getulio Vargas din orașul Manaus. [Sursa foto: Twitter/ Brasil News]

Peste 65.000 de oameni au murit în martie în Brazilia

Aproximativ 66.570 de persoane din Brazilia au murit de Covid-19 în martie, mai mult decât dublu față de recordul lunar anterior, arată cele maii recente cifre ale autorităților.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici- radioimpuls.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Serviciul de sănătate al țării este depășit de numărul mare de cazuri noi. Președintele Jair Bolsonaro s-a confruntat cu critici intense pentru gestionarea crizei și a primit mai multe demisii ale unor colaboratori de top săptămâna trecută.

Recent, Bolsonaro s-a arătat din nou împotriva măsurilor de blocare impuse de guvernatorii și primarii locali. "Am avut și avem doi dușmani- virusul și șomajul! Este o realitate! Nu vom rezolva această problemă rămânând acasă", a spus el, potrivit BBC News.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI