Close sidebar
Close sidebar

O nouă operaţiune de evacuare a civililor din Mariupol a fost finalizată miercuri, anunțul a fost făcut de ONU

Osnat Lubrani, coordonatorul umanitar al Oficiului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) a declarat că o nouă operaţiune de evacuare a civililor blocaţi în Mariupol şi în alte comunităţi a fost finalizată miercuri, potrivit CNN.

Diana Bostan,

Refugiați Ucraina

[Sursa foto: iStock]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Peste 300 de civili din Mariupol şi oraşele din jur Manhush, Berdiansk, Tokmak şi Vasylivka se aflau în Zaporizhzhia şi primeau asistenţă umanitară.

O nouă operaţiune de evacuare a civililor din Mariupol a fost finalizată cu succes

”Încă o dată, echipa noastră de la Naţiunile Unite şi colegii din cadrul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii au lucrat împreună pentru a aduce în siguranţă oamenii care doreau să părăsească zonele care se confruntă cu ostilităţi, cu acordul părţilor în conflict”, a spus Osnat Lubrani. 

Citeste si: Un grup de refugiați din Ucraina a fost prins în flagrant când spărgeau un apartament din Capitală

”Mulţi au rămas doar cu hainele pe care le purtau, iar acum îi vom sprijini în această perioadă dificilă, inclusiv cu sprijinul psihologic atât de necesar”, a spus Lubrani.

Peste 344 de persoane au fost evacuate din Mariupol şi zonele învecinate 

Aceasta a fost a doua evacuare de civili din zonele din Mariupol, coordonată de ONU şi de Crucea Roşie, se arată în comunicat.

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Război Rusia- Ucraina, ziua 70. Armata rusă a lansat o "ploaie de rachete" asupra mai multor orașe din Ucraina. Atac cu rachete Kalibr din Marea Neagră

Weekendul trecut, peste 100 de civili au fost evacuaţi din combinatul siderurgic Azovstal şi au ajuns în siguranţă în Zaporizhzhia.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelensky a declarat că 344 de persoane au fost evacuate din Mariupol şi zonele învecinate către Zaporizhzhia.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI