Proiectul de lege a fost depus la Senat, de către parlamentarii USR Denisa Neagu, Silvia Dinică şi Pollyanna Hangan.

Noul proiect de lege este destinat transportului școlar

„În ultimii ani, au avut loc zeci de accidente rutiere în care au fost implicate autovehicule şcolare, accidente care s-au soldat cu răniţi şi cu decese în rândul elevilor. Într-un raport al Curţii de Conturi, apare o recomandare clară de a crea un cadru pentru creşterea vizibilităţii deplasării elevilor, pentru a preveni accidentele în care sunt implicate autovehiculele cu rol de transport public de elevi.

Este nevoie de o mai mare atenţie pentru transportul elevilor şi asta înseamnă adoptarea unor soluţii moderne şi care sunt uşor de implementat, atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere financiar”, a declarat deputata USR Denisa Neagu, conform unui comunicat de presă al partidului, potrivit  romaniatv.net.  

Citeste si: Noi modificări în Codul Rutier. Șoferii riscă șapte ani de închisoare dacă fac asta

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Legea cuprinde și instalarea unui limitator de viteză a vehiculului, viteza fiind cauza celor mai multe accidente.

Autovehiculele destinate transportului școlar ar trebui vopsite cu galben sau portocaliu

„Aceasta este o măsură prin care îi facem mai atenţi pe ceilalţi participanţi la trafic ale căror acţiuni ar putea provoca un accident, dar ar duce şi la sporirea vizibilităţii maşinilor în condiţii meteo nefavorabile

(ploaie, ceaţă etc.). De asemenea, considerăm importantă instalarea unui sistem de monitorizare GPS în timp real a rutelor, precum şi a unei camere de supraveghere care să filmeze în interiorul şi în exteriorul autovehiculului. Toate acestea sporesc siguranţa la bordul maşinilor care transportă elevi”, consideră Silvia Dinică, senator USR, potrivit aceleiași surse.

Citeste si: Un șofer a pierdut controlul volanului și a distrus tot în cale

România va achiziționa 3.200 de microbuze şcolare verzi prin fondurile europene nerambursabile incluse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si