Românii vor trebui să achite o nouă taxă la intrarea în Bulgaria, începând cu data de 1 septembrie. Ce valoare are și care este motivul pentru care a fost introdusă?

Nouă taxă pentru intrare în Bulgaria, de la 1 septembrie

Fiecare român care va dori să intre în Bulgaria va trebui să achite, pe lângă vinietă, o nouă taxă, de la 1 septembrie. Este vorba despre taxa de dezinfectare împotriva pestei micilor rumegătoare, potrivit informațiilor transmise de observatornews.ro.

Citește și: Suma ireală cu care a fost amendată o femeie din Reghin care a abandonat o pisică cu patru pui. Câți bani trebuie să scoată din buzunar

Taxa pentru dezinfectare va avea valori diferite în funcție de exemplu autoturismului. De exemplu, mașinile sub 3.5 tone vor plăti pentru dezinfectare 2 euro. Pentru TIR-uri și camioane, valoarea aceleiași taxe urcă la 10 euro.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: „Zeului Haosului”, un asteroid gigant de mărimea unui „ucigaș de orașe” ar putea să lovească Pământul. Când va trece pe lângă noi- antena3.ro

Este important de menționat că această taxă trebuie achitată de fiecare autoturism care intră în Bulgaria pe la granița cu România, țară în care au fost înregistrate mai multe cazuri de peste rumegătoare. Dezinfectarea autoturismelor a fost gratuită pe timpul verii, dar, de la 1 septembrie, va trebui achitată de cei care vor să intre în Bulgaria.

Citește și: Un copil de 10 ani a lovit cu bicicleta o bătrână, la Oradea. Părinții, buni de plată după ce femeia i-a dat în judecată

Țara vecină a introdus taxa de dezinfectare ca urmare a înregistrării mai multor cazuri de îmbolnăvire a ovinelor și caprinelor, dar și pentru a preveni apariția pestei rumegătoare.

La momentul actual, în România, sunt înregistrate 62 de focare de pesta rumegătoarelor mici, potrivit informațiilor transmise de Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA). 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si