De la jumătatea acestei luni, șoferii care conduc vehicule de mare tonaj trebuie să aibă rovinieta obligatorie și un permis de liberă trecere, care e deja necesar.

Fără acestea, conducătorii auto care au autovehicule de mare tonaj nu o să mai poată circula pe mai multe drumuri din Brașov, începând cu 15 ianuarie.

Citește și: Ce a pățit șoferul din Craiova care a mușcat un polițist și l-a lovit pe al doilea cu kitul Drugtest

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Din casa lui Anthony Hopkins din LA au mai rămas doar treptele de la intrare. Cum arăta vila de 6,6 milioane$ înainte de incendiu- antena3.ro

Citeste si: O femeie din Iași s-a îndrăgostit online de un soldat american, căruia i-a trimis 7.000 de dolari. Cine era de fapt bărbatul- stirileprotv.ro

Măsurile au fost aprobate de Consiliul Județean Brașov și au stârnit deja nemulțumiri printre conducătorii auto. Potrivit noilor reglementări, „rovinieta de Brașov”, așa cum i se spune noii taxe, va fi aplicată pe mai multe drumuri din zonă Brașov- 8, dar și din Făgăraș- 4 drumuri și din Rupea- alte 4 drumuri.

Cine scapă de „rovinieta de Brașov”

Măsura vizează autovehiculele care au o masă între 24 și 40 de tone. Taxa pentru „rovinieta de Brașov” ajunge la 1500 de lei pe an.

Există și excepții de la taxă. Pentru autovehiculele care sunt folosite de autoritățile și instituțiile publice din apărare, siguranță publică, ambulanțe și servicii de urgență, transport public persoane, transport școlar și utilaje din agricultură care sunt înmatriculate în Brașov nu este necesară achitarea rovinietei.

„Am testat aplicaţia la sfârşitul anului trecut apoi am semnat achiziţia. Urmează să dăm drumul la aplicaţie pe la mijlocul lunii ianuarie.

Toţi cei care ne-au scris şi ne-au solicitat eliberarea unui permis de liberă trecere au fost înştiinţaţi că aplicaţia va fi funcţională, inclusiv pe partea de plăţi, zilele următoare.

Însă, va fi o excepţie. Pentru drumul de la Podu Oltului spre Hărman, permisul de liberă trecere va fi valabil doar pentru drum, nu şi pe pod. Adică, din Hărman până la casele din Podu Oltului de pe partea dinspre Hărman sau dinspre Covasna, în Podu Oltului, până la pod. Starea tehnică a podului nu permite traversarea cu maşini de mare tonaj şi nu vom permite acest lucru nici contra cost. Va apărea acest aspect şi pe aplicaţie”, a declarat Szenner Zoltan.

Citește și: Călătorii care se aflau într-o gară din Mureș, evacuați de urgență! S-a dat alarma după ce a început să curgă benzină dintr-o cisternă


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si