Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră, mai arată CNCAV, într-un comunicat de presă.

O altă tranșă de vaccin Pfizer sosește în țară

Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Astfel, conform sursei citate, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite, după cum urmează:

- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 60.840 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 24.570 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 28.080 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 24.570 doze;

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 28.080 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 24.570 doze.

În centrele de vaccinare vor fi utilizate atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

O nouă tranşă de vaccin anti-COVID-19 Pfizer va sosi în România
O nouă tranşă de vaccin anti-COVID-19 Pfizer va sosi în România

Citeste si: Raluca Turcan, anunț important despre majorarea pensiilor

Programările pentru vaccinarea cu serul Pfizer BioNTech au început la data de 27 februarie

CNCAV reaminteşte că începând cu data de 27 februarie, se pot programa la vaccinare cu serul Pfizer BioNTech, conform Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

Sursa menţionată precizează că modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/curant, cât şi prin call-center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Conform calendarului de livrare, următoarea tranşă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 08 martie, iar la acest moment se aşteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă

Citeste si: Un pacient a murit după ce a căzut de la etajul cinci al Spitalului Judeţean Constanța


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si