Conform CNCAV, transportul dozelor de vaccin anti-COVID-19 va fi asigurat de compania farmaceutică producătoare. Dozele de vaccin vor fi transportate până în Bucureşti pe cale terestră.

Mai apoi, dozele de vaccin Johnoson&Johnson vor fi distribuite, astfel:

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 8.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 8.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 8.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 8.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 8.000 doze;

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 8.000 doze.

O nouă tranșă de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson va ajunge în țară
O nouă tranșă de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson va ajunge în țară[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Prima țară europeană care va renunța aproape complet la purtarea măștii de protecție

”Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 577.300 doze de vaccin produse de compania Johnson&Johnson, iar 225.331 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei”, a anunțat CNCAV.

Vicepreşedintele Comitetului de coordonare a vaccinării, Andrei Baciu, a transmis, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu doar în România, ci la nivel european s-a ajuns la un surplus de doze de vaccin.

Citeste si: Medicul Gheorghiţă: „Foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă” (VIDEO)

“Pentru perioada următoare, dat fiind faptul că există un surplus de doze, tocmai pentru a avea un management cât mai eficient s-a discutat şi s-a transmis o suspendare a unui număr de doze.

Pentru dozele de vaccin produse de Biotech/Pfizer pentru luna iunie trebuia să primim un total de 4.366.444 de doze de vaccin, însă ca urmare a solicitării de a le ţine în hold pentru o perioadă vom primi 1.928.160 doze de vaccin Pfizer/Biotech”, a declarat Andrei Baciu.

Andrei Baciu a mai adăugat că, livrarea vaccinului Johnson&Johnson va continu după calendarul deja stabilit cu firma producătoare.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 16 iunie. Numărul deceselor COVID-19 în România a trecut pragul de 32.000 de la începutul pandemiei


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si