Close sidebar
Close sidebar

O nouă tranșă de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson va ajunge în țară

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis că, 48.000 doze de vaccin Johnsosn&Johnson (Janssen) vor sosi, joi, la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Alina Raducu,

O nouă tranșă de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson va ajunge în țară [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Conform CNCAV, transportul dozelor de vaccin anti-COVID-19 va fi asigurat de compania farmaceutică producătoare. Dozele de vaccin vor fi transportate până în Bucureşti pe cale terestră.

Mai apoi, dozele de vaccin Johnoson&Johnson vor fi distribuite, astfel:

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 8.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 8.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 8.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 8.000 doze;

- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 8.000 doze;

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 8.000 doze.

O nouă tranșă de vaccin anti-COVID Johnson&Johnson va ajunge în țară [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Prima țară europeană care va renunța aproape complet la purtarea măștii de protecție

”Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 577.300 doze de vaccin produse de compania Johnson&Johnson, iar 225.331 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei”, a anunțat CNCAV.

Vicepreşedintele Comitetului de coordonare a vaccinării, Andrei Baciu, a transmis, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu doar în România, ci la nivel european s-a ajuns la un surplus de doze de vaccin.

Citeste si: Medicul Gheorghiţă: „Foarte probabil că varianta Delta a tulpinii virale Sars-COV-2 are toate caracteristicile să devină dominantă” (VIDEO)

“Pentru perioada următoare, dat fiind faptul că există un surplus de doze, tocmai pentru a avea un management cât mai eficient s-a discutat şi s-a transmis o suspendare a unui număr de doze. Pentru dozele de vaccin produse de Biotech/Pfizer pentru luna iunie trebuia să primim un total de 4.366.444

de doze de vaccin, însă ca urmare a solicitării de a le ţine în hold pentru o perioadă vom primi 1.928.160 doze de vaccin Pfizer/Biotech”, a declarat Andrei Baciu.

Andrei Baciu a mai adăugat că, livrarea vaccinului Johnson&Johnson va continu după calendarul deja stabilit cu firma producătoare.

Citeste si: Bilanț coronavirus, 16 iunie. Numărul deceselor COVID-19 în România a trecut pragul de 32.000 de la începutul pandemiei

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI