În București și în județe din sudul țării, se vor înregistra valori termice de 37- 40 de grade, iar noaptea temperatura nu va coborî sub 20...22 de grade.

Citeste si: Valul de căldură extremă topește România. Noi alerte de la ANM

În aceste condiții, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

14 județe sub cod portocaliu de caniculă

Judeţele aflate azi sub Cod portocaliu de caniculă sunt: Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova şi Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Bucureşti-Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Olt şi Dolj.

În Capitală, pe parcursul zilei, valul de căldură va persista şi chiar se va intensifica, valorile termice maxime urmând să ajungă la 40 de grade Celsius.   

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 27, 28 și 29 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

În intervalul menționat valul de căldură se va menține în special în jumătatea de sud a țării, disconfortul termic va fi ridicat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 33 și 37 de grade.

Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă, cu precădere în sudul și sud-estul țării.

cod portocaliu canicula anm

Valul de căldură va continua și în următoarea perioadă, cu precădere în sudul și sud-estul țării.

[Sursa foto: Meteo Romania]

COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 27 iulie

Miercuri (27 iulie), în Oltenia și Muntenia valul de căldură va persista. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 37...40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Citeste si: VIDEO- Seceta extremă face mari probleme în România. Trei județe nu mai au apă pentru irigații/Anunțul făcut de ministrul Petre Daea

Pe parcursul zilei de miercuri (27 iulie), local în zonele de munte și în centru, iar după-amiaza și în noaptea de miercuri spre joi (27/28 iulie) și în regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si