Urmează un weekend de foc pentru români. Pentru vineri și sâmbătă, meteorologii au lansat noi avertizări de caniculă și de fenomene meteo extreme, iar pentru duminică, ANM spune că valul de căldură va persista în regiunile sudice. La începutul săptămânii viitoare, canicula se va extinde în cea mai mare parte a țării și va deveni mai intensă.

UPDATE. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă dimineața o avertizare Cod portocaliu de caniculă pentrujudeţele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa şi Capitală.

Aici se vor înregistra temperaturi maxime de 38- 39 de grade, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. De sâmbătă seara, vin și furtunile! 

Detalii aici: Avertisment ANM de ultimă oră. Un nou val de căldură cuprinde România. HARTA unde lovesc furtunile

Oana Guran, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

Avertizarea ANM de Cod portocaliu de vijelii și ploi este valabilă în intervalul 21 iulie, ora 18:00, 22 iulie, ora 06:00.

În perioada menționată, în regiunile Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Olteniei, precum și în nord-vestul Munteniei, se așteaptă fenomene meteo caracterizate prin instabilitate atmosferică accentuată. Acestea includ intensificări ale vântului cu rafale între 70 și 90 km/h, iar izolat, chiar peste 100 km/h.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De asemenea, se vor înregistra vijelii puternice, grindină de dimensiuni medii și posibil chiar mari, descărcări electrice frecvente și averse torențiale. În intervale scurte de timp, de la 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi cuprinse între 30 și 40 l/mp, iar local, acestea pot depăși 50 l/mp.

Citește și: Iulie, cea mai călduroasă lună din istoria măsurătorilor. Temperaturile sufocante se vor resimți și mai puternic în zilele următoare „ Există riscul ca vremea din România să fie din ce e în ce mai aridă şi să se apropie de vremea din Grecia”

Avertizarea ANM de Cod galben de vijelii și ploi este valabilă în intervalul 21 iulie, ora 15:00 – 22 iulie, ora 10:00.

În perioada menționată, cea mai mare parte a țării va fi afectată de instabilitate atmosferică, caracterizată prin intensificări ale vântului cu rafale între 55 și 70 km/h. Vor apărea vijelii, grindină, descărcări electrice frecvente și averse torențiale, în care cantitățile de apă vor fi în general de 20 până la 25 l/mp, dar izolat pot depăși 30 până la 40 l/mp, în intervale foarte scurte de timp.

O nouă zi de foc pentru români! 33 de județe vor fi lovite de furtuni și caniculă. Al treilea val de caniculă vine cu temperaturi istorice

Al treilea val de caniculă lovește România! Unde se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi

Avertizarea ANM de Cod portocaliu de caniculă este valabilă  sâmbătă, 22 iulie 2023.

În ziua de sâmbătă, în județele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și în municipiul București se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 38 și 39 de grade Celsius.

Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Citește și: VIDEO- Ploaia a făcut ravagii în Sinaia. Străzile sunt inundate, iar apa a ajuns la un nivel considerabil. Situația este asemănătoare în mai multe județe din țară

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Avertizarea ANM de Cod galben de caniculă este valabilă în intervalul 21- 22 iulie 2023.

În zilele următoare, în special în sudul și sud-estul țării, valul de căldură va continua să se mențină. Vor exista condiții caniculare, cu un disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general între 33 și 37 de grade Celsius, iar cele minime vor oscila între 18 și 23 de grade Celsius.

Totodată, duminică, 23 iulie 2023, valul de căldură va persista în regiunile sudice, iar la începutul săptămânii viitoare se va extinde în cea mai mare parte a țării și va deveni mai intens.

O nouă zi de foc pentru români! 33 de județe vor fi lovite de furtuni și caniculă. Al treilea val de caniculă vine cu temperaturi istorice

Prognoză meteo pentru București. Cum va fi vremea în Capitală?

Valul de căldură va continua să persiste, aducând caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă pentru vineri se va situa în jurul valorii de 35 de grade Celsius, în timp ce cea de sâmbătă va atinge între 38 și 39 de grade Celsius.

Citește și: Harta incendiilor din Grecia în 2023: Vânturile puternice au extins flăcările prin pădurile de pin uscate spre disperarea locuitorilor și a pompierilor

Minimele termice vor oscila între 19 și 22 de grade Celsius. Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va crește începând cu a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si