Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - O pacientă care intrase în stop cardiorespirator a murit după ce liftul spitalului s-a blocat

Este anchetă de proporții la Spitalul Județean Slatina după ce o pacientă intrată în stop cardiorespirator a murit când era transportată la terapie intensivă. Liftul cu care femeia era transportată s-a blocat.

Madalina Grigore,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

O femeie în vârstă de 81 de ani a murit într-unu dintre lifturile Spitalului Județean Slatina. Femeia era în stop cardiorespirator când era transportată cu liftul la terapie intensivă. 

„La data de 18 decembrie, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin adresă, de către Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina cu privire la faptul că, la data de 16 decembrie, în jurul orei 08:05, o femeie de 81 de ani, din judeţul Olt, care se afla internată la unitatea spitalicească, ar fi decedat într-unul din lifturile spitalului, care s-ar fi blocat”, au declarat reprezentanţii IPJ Olt.

O femeie de 81 de ani s-a stins din viață după ce ascensorul spitalului s-a blocat

Oamenii legii fac acum cercetări pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat și cum s-a produs nefericitul eveniment.

Aceștia fac investigații pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă.

Prefectul județului Olt a avut prima reacție după cele întâmplate. Mario De Mezzi a spus: „Sâmbătă dimineaţă, o femeie a murit în liftul blocat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Femeia era mama unei asistente şi trebuia dusă de la etajul 5 (neuro) la etajul 2 (terapie intensivă) pentru a fi intubată. Liftul s-a blocat între etajele 4 şi 5 şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, pacienta a decedat.

Lifturile sunt un risc permanent pentru pacienţi şi cadre medicale. Câţi oameni e nevoie să mai moara până când cineva sa o demita pe aceasta vătafă care-şi spune manager de spital? Ruşine, vătafilor!”, a transmis pe Facebook prefectul Mario De Mezzo, potrivit News.ro.

Femeia era internată pe o secție de la etajul 5 al spitalului. Intrase în stop cardiorespirator și a fost nevoie să fie mutată pe secția de terapie intensivă, aflată la etajul 2 al spitalului.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: VIDEO- Indivizi prinși când furau cetină de brad dintr-o pădure din Brașov. Voiau să fure aproximativ 2.000 de kilograme

Când personalul medical a intrat în lift ascensorul s-a blocat. A rămas așa timp de 20 de minute. În final, femeia a murit.

Femeia era mama unei asistente, potrivit prefectului.

Tragedia a avut loc sâmbătă. Până în acest moment nu se știe dacă poliția s-a autosesizat și care este ancheta internă care a fost făcută. Directorul medical al Spitalului Județean din Slatina a confirmat informațiile pentru Digi24.ro. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI