O persoană s-a rănit, în cursul zilei de vineri, în timp ce schia pe o pârtie închisă din Poiana Brașov. Salvamontiștii au intervenit pentru a-i acorda ajutorul necesar.

Iată ce recomandă salvamontiștii!

Citește și: VIDEO- La 25 de ani a murit de apendicită. Caz șocant la spitalul din Mangalia

O persoană a fost rănită după ce a schiat pe o pârtie închisă din Poiana Brașov

„Deşi pârtiile nu au fost încă deschise, există persoane care urcă cu echipament de schi/snowboard în partea superioară a masivului, iar incidentele nu au întârziat să apară. Este şi cazul unei persoane care s-a accidentat în timp ce schia pe o astfel de pârtie închisă”, a transmis, vineri, Salvamont Poiana Braşov.

O persoană a fost rănită după ce a schiat pe o pârtie închisă din Poiana Brașov. Ce recomandă salvamontiștii?

O persoană a fost rănită după ce a schiat pe o pârtie închisă din Poiana Brașov. Ce recomandă salvamontiștii?

[Sursa foto: Salvamont Poiana Brașov]

Citește și: Accident grav, în urma căruia o persoană și-a pierdut viața

Ce recomandă salvamontiștii?

Salvamontiștii țin să reamintească iubitorilor sporturilor de iarnă că domeniul schiabil din Poiana Brașov și Masivul Postăvaru nu a fost încă deschis, cu excepția pârtiei Stadion.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Deşi zilele acestea a nins în partea superioară a masivului, depunându-se un strat de zăpadă, acesta este insuficient pentru începerea în siguranţă a sezonului. La acest moment se lucrează intens ori de câte ori temperaturile permit producerea zăpezii artificiale, care este deocamdată depozitată în grămezi, pentru conservare, nefiind distribuită uniform şi nivelată pe întreaga suprafaţă a pârtiei”, au mai transmis salvamontiştii.

Aceştia precizează că există zone care sunt acoperite doar de stratul superficial de zăpadă naturală, insuficient însă pentru a acoperi denivelările şi rigolele.

Citește și: Un reporter care se afla în direct a început să privească fix și să repete cuvinte. Ce a urmat după te va surprinde

Incident tragic în Poiana Brașov, după ce o tânără a fost găsită inconștientă în zona gondolei

Turista în vârstă de 17 ani, din Galaţi, a suferit un traumatism cranio-cerebral şi era în stare de inconştienţă la sosirea salvatorilor, scrie Agerpres.

Citește și:  Incident tragic în Brașov. O adolescentă a fost grav rănită în urma unui accident în Masivul Postăvaru

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„La data de 30 decembrie 2022, în jurul orei 11.00,

dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov a fost sesizat, prin apelul unic de urgenţă 112, cu privire la faptul că o tânără, în vârstă de 17 ani, din judeţul Galaţi, s-ar fi accidentat în timp ce se afla în Masivul Postăvarul. Aceasta a fost preluată şi transportată la spital pentru investigaţii medicale. Poliţiştii din cadrul Poliţiei Staţiunii Poiana Braşov efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările în care s-a produs incidentul", a transmis comisar şef Alina Maria Ivan.

Citește și: Grav accident rutier: două victime în urma impactului, una a rămas încarcerată

Pentru salvarea turistei, ISU Braşov a trimis elicopterul SMURD. Din cauza condiţiilor meteorologice, acesta a putut ateriza numai în zona lacului, tânăra fiind coborâtă până în locul de preluare de către salvamontişti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si