Close sidebar
Close sidebar

O persoană s-a vaccinat anti-COVID de 11 ori. Motivul pentru care a recurs la acest gest

Un bărbat din India s-a imunizat împotriva SARS-CoV-2 de cel puțin opt ori în 2021, a precizat un oficial din domeniul sănătății.

Alexandra Costea,

O persoană s-a vaccinat anti-COVID de 11 ori. Motivul pentru care a recurs la acest gest

[Sursa foto: Twitter/THEVIRAL24]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Brahmdeo Mandal, în vârstă de 65 de ani, a mărturisit că a primit 11 doze de vaccin în statul Bihar.

Bărbatul a declarat că vaccinările repetate l-au ajutat să scape de dureri și să „rămână sănătos”. Acesta a spus că nu a suferit niciun efect advers în urma imunizarii.

Citeste si: Explozii și focuri de armă încă se aud în Almatî, capitala economică a Kazahstanului

Bărbatul s-a vaccinat cu schemă completă de cel puțin 5 ori

În cele din urmă, domnul Mondal a fost oprit să ia ceea ce el a pretins că este a 12-a inoculare într-o tabără săptămâna trecută.

În prezent, autoritățile demarează o ancheta pentru a descoperi cum domnul Mandal, care locuiește împreună cu familia sa în districtul Madhepura, a reușit să se imunizeze de atâtea ori.

„Am găsit deja dovezi că s-a inoculat de 8 ori”, a făcut public pentru BBC Amarendra Pratap Shahi, chirurg din Madhepura.

De când a început campania de vaccinare în data de 16 ianuarie 2021, India a administrat în principal două vaccinuri produse la nivel local, Covishield și Covaxin. Schemele de vaccinare cu două doze au un interval de 12-16 săptămâni și, respectiv, patru până la șase săptămâni după prima doză.

Vaccinarea este voluntară, iar peste 90.000 de centre, majoritatea administrate de stat, oferă vaccinări în toată țara.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Permise auto false pentru 200 până la 3.500 de euro. Procurorii DNA au trimis în judecată 30 de persoane

Autoritățile au pornit o anchetă în cazul bărbatului

Investigațiile timpurii au descoperit că Mandal a reușit să efectueze „două vaccinăriîntr-o jumătate de oră interval” în aceeași zi și fiecare dintre acestea  „au fost înregistrate pe portal”.

„Suntem nedumeriți cum s-a putut întâmpla acest lucru. Încercăm, de asemenea, să aflăm dacă a existat vreo neglijență din partea oamenilor care gestionează centrele de vaccinare”, a declarat Shahi.

Expertul în sănătate publică Chandrakant Lahariya a dezvăuit pentru BBC că „singura modalitate” în care se poate întâmpla acest lucru este dacă datele de vaccinare de pe site-uri sunt încărcate pe portal după o întârziere lungă.

Mandal, care a păstrat note detaliate scrise de mână cu datele, orele și taberele, susține că a primit 11 doze între februarie și decembrie anul trecut.

Acesta a precizat pentru BBC că a călătorit în taberele de vaccinare din Madhepura și chiar în cel puțin două districte învecinate- unul la mai mult de 100 de km distanță- pentru a obține vaccinurile. A folosit diferite cărți de identitate pentru a se înregistra pe aceste site-uri.

Domnul Mandal a declarat că a fost un „șarlatan practicant” în satul său înainte de a-și lua postul de poștaș și „știa ceva despre boli”.

Citeste si: Un bărbat a murit după ce maşina în care se afla a fost lovită de un tren

Aproximativ 65% din populația adultă a Indiei este complet vaccinată

,,După ce am luat loviturile, mă durea corpul și durerea a dispărut. Înainte aveam dureri de genunchi și mergeam cu un băț. Acum nu mai fac. Mă simt bine."

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Febra, durerile de cap, oboseala și durerea- în cea mai mare parte ușoare până la moderate- sunt efectele secundare cel mai frecvent raportate după vaccinarea COVID19. Reacțiile alergice severe sunt mai rare.

„De obicei veți avea aceste reacții după prima și a doua doză. Dozele multiple ale acestor vaccinuri ar trebui să fie destul de inofensive, deoarece anticorpii au fost deja formați și vaccinurile sunt alcătuite din componente inofensive”, a afirmat dr. Lahariya.

Aproximativ 65% din populația adultă a Indiei este complet vaccinată și aproximativ 91% au primit cel puțin o doză.

Cifrele din Bihar sunt mai mici: 36% din populația adultă este complet vaccinată și 49% au primit cel puțin o doză.

Citeste si: Trei români au fost salvați în urma unor transplante cu organe de la un donator din Bulgaria

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI