Profesoara este de părere că greva va continua atât timp cât profesorii nu vor fi considerați o prioritate.

O profesoară din Timișoara a vorbit despre greva din educație

”Avem o profesie, o facem cu mare drag, avem nişte goluri în sistemul ăsta româneasc. nu avem sprijin de nicăieri. Toată lumea ne scoate ochii că ne dorim salarii, normal că ne dorim.

Eu am trei copii în întreţinere, îmi doresc salariu pentru că ei au nevoile lor şi au am nevoile mele. Dar sunt multe alte lucruri de care avem nevoie în acest sistem bolnav. Mijloacele didactice de ce mai multe ori le folosim din banii noştri, le punem la dispoiziţie pentru copiii de la şcoală pe care îi consderăm tot ai noştri. Unii nu au manual pe bancă”, a spus aceasta în emisiunea ”Proiect de ţară”.

Citește și: Grevă profesori 2023. Ar putea fi amânate examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat?

Irina Oroșan susține că programa este aceeași și nu vede o schimbare.

”Avem şi astfel de copii, pentru că s-au desfiinţat şcolile profesionale, nu este nimic ruşinos, sunt copii care doresc să meargă spre aşa ceva, sunt copii care nu pot mai mult, care nu pun mâna pe carte.

Învăţatul nu mai este o prioritate. Sunt cazuri în care nu avem ce face pentru că nu avem nici colaborarea părinţilor, şi atunci da, vorbim de nişte analfabeţi funcţional pe care din păcate nu ai cum să îi salvezi, sunt foarte multe cazuri de acest fel”, a explicat profesoara referitor la analfabetismul funcțional.

Profesoara nu a simțit o presiune din partea părinților sau elevilor

”Inclusiv la clasa mea am primit mesaje de încurajare şi din partea elevilor am primit aplauze, pentru că ne sprijină pentru acest lucru”, a afirmat Irina Oroşan. 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Greva amână examenele elevilor

Ea își dorește ca profesorii să fie tratați cu demnitate de către părinți, unii fiind chiar agresivi verbal sau lipsiți de respect.

Irina Oroșan a făcut apel la președintele Iohannis care vine din rândurile profesorilor și cunoaște foarte bine sistemul.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Evaluare Națională 2023 clasa a 6-a: Subiectele la Matematică. Baremul pentru Matematică și Științe ale naturii

Noi ne dorim să intrăm în clase şi să ne facem treaba, dar dorim să venim şi cu probleme rezolvate, Eu îmi doresc să nu mai scot bani din buzunarul meu pentru materiale.

Fără să fac acest lucru dintr-un salariu atât de mic nu am cum să fac performanţă. Nu mai putem să lungim această situaţie, nici noi nu ne dorim, eu personal îmi doresc ca mâine dimineaţă să intru la ore dar îmi doresc ca cineva să ne audă”, a afirmat profesoara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si