Chiar si celebrul Eurostar a ramas in tunel, spre disperarea calatorilor. Ministerul roman al Afacerilor Externe a dat, astazi, avertizare de calatorie pentru vreme severa in Franta!

A intrat pe continent prin Marea Britanie si Norvegia, a coborat pana in Italia, Spania si Sudul Frantei pentru ca, de azi, sa loveasca nordul, Belgia, Olanda, Germania si Polonia.

In Spania, doar la Madrid au fost anulate ieri 148 de zboruri, iar aeronavele care au  aterizat ori au decolat au reusit doar cu priceperea comandantilor si cu multe ore de intarziere.

In nordul Frantei, este alerta cod portocaliu de viscol si ninsori severe, iar traficul rutier, aerian si feroviar inseamna cosmar. Aviatia civila franceza a anuntat ca a tinut la sol aproape jumatate dintre aeronavele care trebuiau sa decoleze ieri de pe Charles de Gaulles si Orly.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Si la Bruxelles, ninsorile aduc cu ele probleme in trafic. Aeroporturile Charleroi si Bruxlles international au fost inchise ieri din cauza furtunii de zapada. Pe autostrazile din Germania, daca, in mod normal, se inregistreaza maximum 20 de accidente intr-un weekend, doar ieri au fost 50 de tamponari! Peste 300 de zboruri au fost anulate pe aeroportul din Frankfurt, cel mai mare al Germaniei, din cauza zapezii si a ghetii.

Lovitura majora data in Europa celor care calatoresc in prag de sarbatori a fost, fara dubii, oprirea celebrului Eurostar! 50.000 de calatori au ramas in gari din Franta si Marea Britanie, si chiar in tunelul de sub Canalul Manecii! O fetita ar fi facut atac de panica si a fost nevoie de interventia medicilor. Si meciuri importante de fotbal au fost anulate in Italia, Franta si Olanda. Surprinzator este faptul ca... vin zile aproape caniculare pentru aceasta perioada!

Saptamana ce tocmai a inceput se anunta a fi una foarte calda, cu maxime de pana la 18 grade in multe tari, inclusiv la noi.

Mercurul va atinge valori mari, cu 10, 12 grade peste cele obisnuite ale perioadei.

Responsabil pentru un mijloc decembrie cald si cu soare este un val de aer african, care traverseaza in aceasta perioada tara noastra. Miercuri se vor atinge cele mai mari temperaturi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si