Localnicii spun că au aizit două explozii puternice, iar o rachetă a fost semnalată în cona comisariatelor Briceni și Ocnița, conform presei din Chișinău. Racheta a fost izolată de autorități și sunt așteptate serviciile speciale. Alte incidente similare au fost semnalate în săptămânile din urmă, în contextul unor atacuri ale forțelor ruse. Pe data de 10 octombrie, trei rachete rusești au intrat în spațiul aerian moldovenesc.

Citește și: Rusia, în continuu atac. Sirenele de raiduri aeriene răsună din nou în Ucraina

Rusia, în continuu atac. Sirenele de raiduri aeriene răsună din nou în Ucraina

Situația din Ucraina este din ce în ce mai gravă, în contextul în care Rusia a declanşat luni un nou atac masiv cu rachete. Alertele aeriene răsună în multe părţi ale ţării, inclusiv în Kiev, informează The Guardian.

Rachetele au fost deja lansate  ”, a declarat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, Iuri Ihnat.

Deocamdată nu sunt informaţii despre pagube sau victime.

Citește și:  Pericolul unui Război Rece. Olaf Scholz avertizează Occidentul

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conform The Guardian, sunt aproximativ 100 de rachete care se apropie, lansate de bombardiere ruseşti şi se preconizează ca ar fi rachete Kalibr lansate de pe mare. Unele dintre ele au trecut deja pe teritoriul ucrainean.

De asemenea, ar putea exista un al doilea val de rachete îndreptate spre capitală, care ar urma să fie lansate în următoarele minute.

„  Nu ignoraţi alarma  ”,

a transmis Andri Iermak, şeful cancelariei prezidenţiale.

Pericolul unui Război Rece. Olaf Scholz avertizează Occidentul

Cum situația pare să scape de sub control, Olaf Scholz avertizează Occidentul în privința unui nou Război Rece. Acesta ar putea apărea prin împărţirea lumii în blocuri.

Citește și: Volodimir Zelenski: "Ne așteaptă o iarnă grea"

În opinia cancelarului german,  Rusia  şi China sunt cele două ţări care reprezintă o ameninţare la adresa unei lumi multipolare şi afirmă că trebuie să existe o unitate europeană şi transatlantică mai puternică. 

Citește și:  Explozie pe un aerodrom din Rusia: Trei persoane au murit și șase au fost rănite

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si