Chiar dacă rachetele din Ucraina nu au depășit nici măcar accidental granița cu România, cum au făcut zilele trecute în Polonia, sunt alte rachete care creează panică la noi.

Racheta anti-grindina, anunțată prin apel la 112

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au fost sesizați, joi dimineață, printr-un apel la 112, de către un reprezentant al Primăriei Lungești, județul Vâlcea, că în comună s-ar fi prăbușit o rachetă antigrindină.

Citește și: Rachetă căzută în Polonia, alertă la NATO

Polițiștii au identificat racheta antigrindină într-o zonă agricolă, stabilindu-se că a fost lansată de la punctul de lansare Ștefănești, județul Vâlcea, al societății "Interventii active in atmosfera" din București.

Potrivit GDS.ro, pe lângă polițiști și efective ale ISU Vâlcea, s-au deplasat la fața locului și reprezentanți ai societății respective.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aceștia au preluat obiectul pentru stabilirea cu certitudine a problemelor tehnice apărute. 

"Sigur nu e rachetă rusească"

„Cred că este o rachetă antigrindină, după cum arată, după cum am văzut și în imagini, dar până nu vin specialiștii, nu putem spune cu certitudine.

Au venit cei de la ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență) Vâlcea, de la Poliție, vin și geniștii sau genistul de la Antigrindă, care să ridice... ceea ce noi bănuim a fi partea din spate a rachetei. Sigur, rusească nu este, sau nu vreau să cred că este”, a spus primarul din Lungești- Vâlcea, Tiberiu Costea, pentru Adevarul.

Sursa citată  confirmat și faptul că deși nu au existat victime, racheta a trecut foarte aproape de un grup de persoane.

„În fața caselor a căzut, pe un teren extravilan, nu în curtea cuiva. Nu este o astfel de problemă... Erau persoane prin zonă, dar nu atât de aproape încât să fie afectate.... Că erau la câțiva metri distanță... Până la urmă, faptul că nu sunt victime, asta este bine. Acesta este cel mai important aspect: să nu fie victime și să nu fie ea periculoasă. Dacă se dovedește că este antigrindină, este clar că nu prezintă un pericol”, a mai spus primarul.

Citește și: NASA a lansat o mega-rachetă către lună

Poliția a transmis că nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale și nu au fost constatate fapte de natură penală sau contravențională.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si