Marius Muntean, bucatar: Este o reteta destul de veche care a fost conceputa undeva la inceputul secolului XX in Kiev la un hotel mare, a fost preluata inclusiv de francezi care au modificat-o, au adaptat-o la gusturile europene si a devenit foarte populara.
Savurat pana la ultima bucatica este, oriunde in lume, puiul a la Kiev!
Chiar daca pare sofisticat la prima vedere, modul de pregatire nu e greu, iar ingredientele sunt la indemana oricui.
Condimentati buzunarul din carne cu sare si piper si adaugati putina zeama de lamaie. Asezati in mijloc un cub generos de unt tapetat cu patrunjel verde tocat marunt, apoi presati bine marginile.
Lasati puiul la rumenit in ulei incins, cat sa prinda o crusta frumoasa!
Marius Muntean, bucatar: o sa-l bagam aproximativ 10-12 minute la cuptor incins la 180 de grade.
E timp destul sa va apucati de garnitura: cartofii fierti se curata de coaja, se taie felii subitiri si se aseaza pe o tava cu hartie de copt.
Marius Muntean, bucatar: o sa pun ulei sa se produca putin prajirea chiar daca hartia este cerata si nu se lipeste. In general recomandam pentru acest tip de preparat cartoful ca si garnitura, in diferite forme, in diferite preparate, cum ne place.
Pentru si mai mult gust, stropiti din belsug cartofii cu smantana. Prepsarati deasupra o mana generoasa de cascaval ras si bagati tava la cuptor timp de 10 minute. Asteptarea merita!