O romanca a murit de cancer, dupa ce banii stransi de Biserica pentru ea au fost virati in cont prea tarziu
Adriana Buzan (35 de ani), din Bistrita, a murit miercuri, dupa o lupta cu cancerul. Femeia se pregatea sa mearga in Turcia pentru tratament, insa nu a mai ajuns. in aceeasi perioada, o asociatie a Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) a intarziat aproape o luna virarea sumei stanse pentru bolnava in cadrul unui concert caritabil.
Pana in 2010, Adriana Buzan a avut o viata normala, era casatorita si avea un copil de 5 ani. in 2010, Adriana Buzan a fost diagnosticata cu cancer la san. in acelasi an, si mama tinerei a fost diagnosticata cu aceeasi afectiune. „in 2010 am descoperit ca aveam un nodul la san, iar medicii au constatat ca e cancerigen. si mama a fost diagnosticata cu cancer la san in acelasi an“, marturisea Adriana in luna august a acestui an, cand a acceptat in cele din urma sa isi faca publica povestea. Alaturi de mama sa, a inceput o lupta apriga cu boala. in 2012, Adriana castiga prima batalie si se intorcea fara sa ezite la munca. in doar 2 ani, in perioada 2012-2014, Adriana a primit lovitura dupa lovitura. A fost parasita de sot, iar la scurt timp, mama sa pierdea lupta cu boala, dupa ce cancerul a recidivat. La scurt timp dupa moartea mamei, s-a dus si tatal, din cauza unor complicatii cauzate de diabet.
Tot in 2014, dupa ce s-a trezit fara sot si parinti si cu un copil de crescut, Adriana a aflat ca boala a recidivat, cu metastaze la oase si ficat. Dupa doi ani de lupta cu boala, povestea Adrianei era facuta publica si incepea o lupta contra cronometru pentru a aduna bani. Medicii clujeni care o tratau de ani de zile i-au dat sperante Adrianei si i-au vorbit despre un tratament revolutionar in Turcia, care i-ar fi putut prelungi viata.
Medicii turci au consultat-o si i-au recomandat un tratament care trebuia urmat acolo. Costul acestuia ajungea la 20.000 de euro. in noiembrie, Adriana inca nu reusea sa adune suma necesara. La inceputul lunii, in 8 noiembrie, Biserica Ortodoxa a decis sa se implice si a organizat, prin Asociatia Tinerilor Ortodocsi din Bistrita-Nasaud si Protopopiatul Bistrita, un concert caritabil la care au raspuns afirmativ zeci de artisti, fara a fi remunerati. La cateva zile bune de la concert, asociatia anunta, prin intermediul Radio Renasterea, ca in urma evenimentului caritabil s-au strans 17.600 de lei. Culmea, aceasta era exact suma de care mai avea nevoie Adriana pentru a ajunge in Turcia.

Pana in 2010, Adriana Buzan a avut o viata normala, era casatorita si avea un copil de 5 ani. in 2010, Adriana Buzan a fost diagnosticata cu cancer la san.

In acelasi an, si mama tinerei a fost diagnosticata cu aceeasi afectiune. „in 2010 am descoperit ca aveam un nodul la san, iar medicii au constatat ca e cancerigen. si mama a fost diagnosticata cu cancer la san in acelasi an“, marturisea Adriana in luna august a acestui an, cand a acceptat in cele din urma sa isi faca publica povestea.

Alaturi de mama sa, a inceput o lupta apriga cu boala.

in 2012, Adriana castiga prima batalie si se intorcea fara sa ezite la munca. in doar 2 ani, in perioada 2012-2014, Adriana a primit lovitura dupa lovitura.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

A fost parasita de sot, iar la scurt timp, mama sa pierdea lupta cu boala, dupa ce cancerul a recidivat. La scurt timp dupa moartea mamei, s-a dus si tatal, din cauza unor complicatii cauzate de diabet. Tot in 2014, dupa ce s-a trezit fara sot si parinti si cu un copil de crescut, Adriana a aflat ca boala a recidivat, cu metastaze la oase si ficat. Dupa doi ani de lupta cu boala, povestea Adrianei era facuta publica si incepea o lupta contra cronometru pentru a aduna bani. Medicii clujeni care o tratau de ani de zile i-au dat sperante Adrianei si i-au vorbit despre un tratament revolutionar in Turcia, care i-ar fi putut prelungi viata. Medicii turci au consultat-o si i-au recomandat un tratament care trebuia urmat acolo. Costul acestuia ajungea la 20.000 de euro. in noiembrie, Adriana inca nu reusea sa adune suma necesara.

La inceputul lunii, in 8 noiembrie, Biserica Ortodoxa a decis sa se implice si a organizat, prin Asociatia Tinerilor Ortodocsi din Bistrita-Nasaud si Protopopiatul Bistrita, un concert caritabil la care au raspuns afirmativ zeci de artisti, fara a fi remunerati. La cateva zile bune de la concert, asociatia anunta, prin intermediul Radio Renasterea, ca in urma evenimentului caritabil s-au strans 17.600 de lei. Culmea, aceasta era exact suma de care mai avea nevoie Adriana pentru a ajunge in Turcia.

Citeste continuarea pe Adevarul.ro

 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si