Mai multe localitati din sudul Spaniei sunt afectate de inundatii puternice produse in urma ploilor torentiale.

Primarul localitatii Estepona, José María García Urbano, a confirmat pentru televiziunea spaniola ca in urma inundatiilor puternice si-a pierdut viata o romanca in varsta de 27-30 de ani, informeaza News.ro.

Sursa foto: twitter.com/AnaOrtegaAlh
Sursa foto: twitter.com/AnaOrtegaAlh

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Si Reuters anunta, citand autoritati locale din Malaga, ca in urma inundatiilor din Spania si-a pierdut viata o femeie de 26 de ani din Estepona- localitate aflata pe Costa de Sol-, fara a preciza insa nationalitatea victimei.

MAE face verificari in privinta romancei care si-ar fi pierdut viata in urma inundatiilor puternice produse in sudul Spaniei si asteapta informatii de la autoritatile din zona, au declarat, pentru News.ro, reprezentanti ai Ministerului.

Pana in acest moment, nu exista date la nivelul MAE cu privire la identitatea persoanei decedate si nu exista confirmari ca este vorba despre un cetatean roman. Potrivit Ministerului de Externe, verificarile sunt in curs.

 

Serviciul meteorologic spaniol a decretat cod rosu, cel mai inalt nivel de avertizare pentru „risc extrem”. In transmisiile TV se pot observa suvoaiele de pe strazile din Estepona, nivelul apei ridicandu-se in unele zone pana la inaltimea unei masini. Autoritatile locale au consemnat peste 600 de incidente, iar peste 300 de salvatori erau implicati duminica in actiuni de salvare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si