Scenele de coșmar au avut loc în anul 2010, atunci când românca avea 23 de ani. Cinci indivizi au fost judecați și condamnați în patru procese diferite pentru agresiunea sexuală în grup.

În primă fază, doar trei dintre ei au fost condamnați prin procedură abreviată la tribunalul din Pavia în luna martie a anului 2013, iar sentințele au devenit definitive în apel la tribunalul din Milano în luna mai a anului următor.

Citește și: O româncă grav bolnavă și-a câştigat dreptul la tratament gratuit în instanță

Ceilalți doi au fost judecați la Pavia și condamnați în luna iulie a anului 2014, sentințe fiind confirmate în anul următor la Milano.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În urma condamnărilor, niciunul dintre cei cinci bărbați nu au plătit despăgubirile stabilite de magistrați: în total 40.000 de euro. Ca urmare a acestui fapt, românca a dat în judecată Președinția Consiliului de Miniștri și Ministerul Justiției, obținând o despăgubire de peste 25.000 de euro direct de la statul italian. 

Cei cinci agresori nu i-au plătit româncei despăgubiri

Femeia, acum în vârstă de 36 de ani, a apelat la tribunal menționând „neîndeplinirea Directivei 80 din 2004 a Uniunii Europene de către statul italian.”

Directiva în cauză prevede că statele membre ale Uniunii Europene trebuie să stabilească, în propriile lor legi, venituri alocate pentru victimele infracțiunilor violente. Conform Tribunalului din Roma, Italia s-a conformat legislației în cauză în urmă cu câțiva ani și doar după o procedură de încălcare.

Citește și: O influenceriță italiană, în vârstă de 19 ani, ar putea deveni regină după ce prințul a anunțat că îi predă tronul

În acest fel, românca în vârstă de 36 de ani a depus recurs încă din anul 2017. În primă fază, statul italian s-a apărat menționând că incidentul de la Pavia „nu era un caz eligibil pentru cele prevăzute de Directiva UE.”

Întreaga poveste a avut un parcurs lung în instanțe, iar în urmă cu câteva zile, judecătorul Pietro Persico a dat dreptate româncei în vârstă de 36 de ani, „certificând adoptarea tardivă a dreptului european de către statul italian.”

Citește și: Un bărbat a murit după ce a fost izbit în plin de o mașină în timp ce se afla pe scuter. Șoferul a fugit de la locul accidentului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si