O îngrijitoare româncă în vârstă de 60 de ani, care este domiciliată în localitatea italiană Cutrofiano, provincia Lecce din Puglia, s-a trăit cele mai negre momente ale vieții sale, notează publicația  Corriere Salentino. Nepoții pensionarei de care avea grijă i-ar fi înscenat mai multe infracțiuni comise asupra pensionarei, românca ajungând astfel să fie judecată în fața instanței pentru violență domestică, vătămare corporală și extorsiune.

Familia pensionarei a mers la poliție

Scenele de coșmar prin care a trecut românca au început când bătrâna s-ar fi prezentat la carabinierii din Cutrofiano, împreună cu o nepoată, pentru a denunța violențele la care era supusă atunci când rămânea singură în casă cu îngrijitoarea româncă.

În plângerea care a fost depusă la poliție, femeia în vârstă de 91 de ani a susținut că românca profita de absența rudelor și o lovea, o strângea de încheieturile mâinilor și o îmbrâncea prin casă. Mai apoi, așa-zisa victimă a mai adăugat și că femeia ar fi amenințat-o că, dacă va povesti familiei despre aceste violențe, o va ucide.

Citeste si: Clipele de coșmar pe care le-a trăit o angajată la dispecerat. A auzit strigătul disperat al fiicei sale de 16 ani, victima unui jaf armat

Totodată, bătăile crunte pe care le-a primit bătrâna ar fi fost confirmate și de consultațiile unor medici, care au găsit mai multe vânătăi pe mâinile și picioarele victimei.

De asemenea, pe data de 1 aprilie 2017, victima ar fi ajuns la Urgențe cu o traumă craniană provocată de o căzătură după ce ar fi fost împinsă pe scări de îngrijitoarea româncă. Pensionara a adăugat că românca ar fi obligat-o să-i plătească 300 de euro în plus la salariu față de suma prevăzută în contractul de angajare.

"Trebuie să-i convingi să-ți dea banii, altfel te omor", ar fi fost vorbele româncei.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: „Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:- wowbiz.ro

Amenințările ar fi durat luni întregi, până când victima ar fi rămas fără banii pe care românca îi cerea.

Citeste si: Povestea de dragoste a unei românce cu bodyguardul reginei Olandei. Cum s-au cunoscut Eva și Arton

În cele din urmă, pensionara și-ar fi învins temerile și i-ar fi povestit unei nepoate despre toate aceste violențe și solicitări de bani din partea badantei, lucru care a dus la denunțul împotriva româncei la carabinieri și la deschiderea unei anchete. La finalizarea investigațiilor, îngrijitoarea româncă a fost trimisă în judecată, fiind asistată legal de avocatul Ubaldo Macrì, care a cerut în primul rând o expertiză psihiatrică asupra bătrânei de 91 de ani.

Așa zisa victimă avea probleme de memorie și nu s-a găsit niciun indiciu că povestea e adevărată

În urma procesului, judecătorii au stabilit că bătrâna avea probleme serioase cu memoria și nu s-a găsit niciun indiciu concret cum că româncă ar fi supus-o unor violențe sau i-ar fi solicitat sume de bani, în afara drepturilor salariale conferite prin lege.

Citeste si: O româncă însărcinată a vrut să fure un lingou de aur în Italia. Aurul are o valoare totală de 30.000 de euro

Citeste si: Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat femeia de afaceri: „Aveam leucoplast pe ușă, iar ploșnițele treceau prin leucoplast.”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul pare un vis urât care nu se mai termină”- radioimpuls.ro

Judecătorii au hotărât astfel să o achite de orice vină pe îngrijitoare. Mai mult, avocatul inculpatei a precizat în fața instanței că aceasta a ajuns să fie denunțată de rudele bătrânei numai din dorința de răzbunare a nepoților acesteia.

Asta pentru că românca le-a cerut nepoților să-i fie plătit TFR-ul („Trattamento di Fine Rapporto” care reprezintă un salariu pentru fiecare an lucrat la încheierea raportului de muncă) pentru cei 6 ani de muncă desfășurată în îngrijirea pensionarei.

Citeste si: Pensiile pe care le primesc doi români care au lucrat 22 de ani în Spania și 22 în România: „Simt că a meritat sacrificiul”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si