Totul a început la mijlocul lunii august, atunci când Mirela Stoian, o româncă în vârstă de 38 de ani care este stabilită în Spania de peste 20 de ani, s-a prezentat la sediul Gărzii Civile din Almuñécar pentru a denunța furtul motocicletei sale.

Citește și: O româncă este căutată de Europol de mai bine de 10 ani. Cum a ajuns Anamaria în vizorul polițiștilor

Imediat cum a ajuns acolo, femeia a fost reținută. Oamenii legii susțineau în mod eronat că femeia ar fi fost căutată pentru o evadare din închisoare, cu toate că aceasta nu a avut niciodată probleme cu legea. Polițiștii au susținut că Mirela ar fi profitat de o permisie de la închisoarea din Palma de Mallorca pentru a se face nevăzută. Aceasta a negat toate acuzațiile și le-a spus avocatului și oamenilor legii că fac o greșeală. 

Cum a demonstrat Mirela că este nevinovată

Avocata româncei a confirmat că datele personale ale clientei sale au fost incluse într-un ordin de arestare (număr de identificare, NIF, naționalitate, părinți...).

Fernández a reușit să-l contacteze pe avocatul adevăratei femeie căutată. Acesta, "în ciuda faptului că era în vacanță", a confirmat că este o greșeală și a afirmat că cea pe care o reprezentase nu era Mirela Stoian, femeia pe care polițiștii încercau să o aresteze. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Marian a pierit în mod tragic în Italia. Durere fără margini înainte de sărbători în familia românilor

Cu toate acestea, pledoariile "de urgență" prezentate de ambii avocați pentru a încerca să stopeze situația au fost respinse. Oficialii din Almuñécar, a explicat Fernández, i-au spus că trebuie să se conformeze hotărârii, astfel că Mirela a fost închisa la centrul penitenciar din Albolote (Granada). Directorul, căruia i-a fost raportată situația, a fost cel care a intervenit.

În cele din urmă, situația româncei în vârstă de 38 de ani a fost rezolvată:  "Judecătorul din Palma de Mallorca și-a cerut scuze și a pus totul pe seama unei erori de calculator", a declarat Fernández.

Cum a fost produsă o asemenea eroare

Totul a constat în faptul că, în titlul sentinței (pentru tâlhărie) care a dus la arestarea femeii căutate, au apărut datele româncei în locul celor ale inculpatului real. Cele din urmă erau prezente în textul hotărârii.

"Era suficient să urmăriți înregistrarea procesului pentru a vedea că inculpata nu semăna deloc cu clienta mea", a povestit cu regret avocata româncei, care a depus o cerere de despăgubiri la Ministerul Justiției în numele ei pentru situația trăită.

Citește și: Vasile este cel mai norocos român din diaspora. A câștigat marele premiu al tombolei de Crăciun din Spania

Mirela este angajată ca bucătăreasă într-un bar de pe coasta Granadei și a declarat pentru EFE că această situație este încă "un coșmar" pentru ea și are nevoie de ajutor psihologic pentru a o depăși.

Încă mai simte din când în când "stresul și anxietatea" pe care le-a suferit în acele zile.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"Mama mi-a spus 'o să ieși', dar eu parcă mă resemnasem deja pentru că știam că există mai multe persoane nevinovate în închisoare",  a povestit femeia, care locuiește împreună cu fiica ei de 15 ani.

" S-a întâmplat ca- în acele zile- mama mea să vină din România și să aibă grijă de ea, pentru că altfel aș fi putut pierde și custodia fetei", a mai precizat Mirela, precizând că este un lucru care nu se aștepta să i se întâmple vreodată, potrivit  jurnaliștilor locali.

Citește și: Povestea Mădălinei, o româncă din Italia care a dat lovitura. Cât câștigă lunar după ce a renunțat la jobul de ospătăriță


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si