Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- O româncă din Spania a ajuns în spatele gratiilor din greșeală. Femeia a fost confundată cu adevărata vinovată

O româncă, domiciliată în Almuñécar, Granada, Spania, a petrecut șase zile în spatele gratiilor din cauza unei erori judiciare. Aceasta a fost confundată cu o altă femeie care era căutată pe motiv că ar fi evadat dintr-o închisoare. 

Alexandra Costea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Totul a început la mijlocul lunii august, atunci când Mirela Stoian, o româncă în vârstă de 38 de ani care este stabilită în Spania de peste 20 de ani, s-a prezentat la sediul Gărzii Civile din Almuñécar pentru a denunța furtul motocicletei sale.

Citește și: O româncă este căutată de Europol de mai bine de 10 ani. Cum a ajuns Anamaria în vizorul polițiștilor

Imediat cum a ajuns acolo, femeia a fost reținută. Oamenii legii susțineau în mod eronat că femeia ar fi fost căutată pentru o evadare din închisoare, cu toate că aceasta nu a avut niciodată probleme cu legea.

Polițiștii au susținut că Mirela ar fi profitat de o permisie de la închisoarea din Palma de Mallorca pentru a se face nevăzută. Aceasta a negat toate acuzațiile și le-a spus avocatului și oamenilor legii că fac o greșeală. 

Cum a demonstrat Mirela că este nevinovată

Avocata româncei a confirmat că datele personale ale clientei sale au fost incluse într-un ordin de arestare (număr de identificare, NIF, naționalitate, părinți...).

Fernández a reușit să-l contacteze pe avocatul adevăratei femeie căutată. Acesta, "în ciuda faptului că era în vacanță", a confirmat că este o greșeală și a afirmat că cea pe care o reprezentase nu era Mirela Stoian, femeia pe care polițiștii încercau să o aresteze. 

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

Citește și: Marian a pierit în mod tragic în Italia. Durere fără margini înainte de sărbători în familia românilor

Cu toate acestea, pledoariile "de urgență" prezentate de ambii avocați pentru a încerca să stopeze situația au fost respinse.

Oficialii din Almuñécar, a explicat Fernández, i-au spus că trebuie să se conformeze hotărârii, astfel că Mirela a fost închisa la centrul penitenciar din Albolote (Granada). Directorul, căruia i-a fost raportată situația, a fost cel care a intervenit.

În cele din urmă, situația româncei în vârstă de 38 de ani a fost rezolvată:  "Judecătorul din Palma de Mallorca și-a cerut scuze și a pus totul pe seama unei erori de calculator", a declarat Fernández.

Cum a fost produsă o asemenea eroare

Totul a constat în faptul că, în titlul sentinței (pentru tâlhărie) care a dus la arestarea femeii căutate, au apărut datele româncei în locul celor ale inculpatului real. Cele din urmă erau prezente în textul hotărârii.

"Era suficient să urmăriți înregistrarea procesului pentru a vedea că inculpata nu semăna deloc cu clienta mea", a povestit cu regret avocata româncei, care a depus o cerere de despăgubiri la Ministerul Justiției în numele ei pentru situația trăită.

Citește și: Vasile este cel mai norocos român din diaspora. A câștigat marele premiu al tombolei de Crăciun din Spania

Mirela este angajată ca bucătăreasă într-un bar de pe coasta Granadei și a declarat pentru EFE că această situație este încă "un coșmar" pentru ea și are nevoie de ajutor psihologic pentru a o depăși. Încă mai simte din când în când "stresul și anxietatea" pe care le-a suferit în acele zile.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Boala bizară de care suferă o tănără de 25 de ani. Riscă să moară dacă este sărutată și poate mânca doar 2 alimente- antena3.ro

"Mama mi-a spus 'o să ieși', dar eu parcă mă resemnasem deja pentru că știam că există mai multe persoane nevinovate în închisoare",  a povestit femeia, care locuiește împreună cu fiica ei de 15 ani.

" S-a întâmplat ca- în acele zile- mama mea să vină din România și să aibă grijă de ea, pentru că altfel aș fi putut pierde și custodia fetei", a mai precizat Mirela, precizând că este un lucru care nu se aștepta să i se întâmple vreodată, potrivit  jurnaliștilor locali.

Citește și: Povestea Mădălinei, o româncă din Italia care a dat lovitura. Cât câștigă lunar după ce a renunțat la jobul de ospătăriță

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI