Garda Civilă a identificat doi locuitori din Murcia, Spania, ca fiind presupușii vinovați ai unor escrocherii cibernetice. Oamenii legii caută acum o femeie, româncă de origine, în contul căreia a fost transferată, ulterior, suma capturată.

Citeste si: Epidemiologul Octavian Jurma anunţă o nouă variantă Omicron în România. Când începe valul 6 al pandemiei

Garda Civilă investighează doi rezidenți din Murcia ca presupuși autori ai mai multor escrocherii cibernetice, dându-se drept o companie din Sanxenxo și obținând, astfel, bani de la clienții lor.

Cei doi bărbați, în vârstă de 27 și, respectiv, 45 de ani, au un cazier judiciar bogat și sunt cercetați ca "presupuși autori ai mai multor infracțiuni de fraudă, comise prin intermediul unei linii de mesagerie mobilă". Victimele sunt companii din diferite părți ale Galiciei.

Oamenii legii nu o găsesc pe românca implicată în escrocherie

Ancheta a fost realizată de agenții postului principal al Guardia Civil din Sanxenxo și a început la jumătatea anului trecut, când reprezentantul unei companii de fructe de mare din municipiu a depus o plângere, "ca urmare a escrocheriilor cibernetice, la care au fost supuși mai mulți dintre clienții săi, autorii uzurpând identitatea companiei". Grație investigațiilor efectuate, agenții au reușit să stabilească faptul că presupușii escroci cibernetici reușiseră să spargă liniile telefonice ale companiei pentru a intra în profilul lor WhatsApp și, în acest fel, să obțină acces la contactele clienților lor. 

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Mascații au ridicat o femeie din București acuzată de înşelăciune prin vrăjitorie

Garda Civilă a menționat că, prin intermediul acestei linii de mesagerie mobilă, presupușii infractori s-au deplasat la mai multe contacte ale companiei de fructe de mare din provinciile Pontevedra, A Coruña și Lugo.

Potrivit relatării instituției armate, cei doi bărbați  identificați le-ar fi solicitat "în numele societății plata urgentă a 500 de euro în numerar pentru a rezolva o urgență de serviciu". Prin acest sistem, folosindu-se de înșelăciune, au obținut de la victimele lor o pradă de peste 3.500 de euro.

Identitatea mai multor firme a fost uzurpată în urma activității infracționale

Pentru clarificarea acestei escrocherii cibernetice, Garda Civilă din Sanxenxo a beneficiat de colaborarea agenților aceluiași institut armat din Murcia. În acest fel, "s-a reușit să se afle că banii escrocați au fost, ulterior, transferați în contul curent al unui cetățean român, deja identificat, despre care nu se știe unde se află". Această femeie face, de asemenea, obiectul "mai multor acțiuni în justiție pentru infracțiuni similare comise pe teritoriul Spaniei".

Citeste si: Trei români au murit într-un accident în Cehia, în timp ce veneau din Anglia

Ancheta este, în prezent, condusă de Tribunalul de Taxă din Cambados, unde presupușii făptuitori trebuie să se prezinte, atunci când sunt citați. Investigațiile continuă pentru a clarifica dacă sunt mai multe persoane sau entități comerciale afectate.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Cine este Vasile Ardelean Farcaș, gurul din Apuseni cercetat pentru șantaj, viol și hărțuire sexuală


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si