Judecătorii italieni au deschis împotriva româncei în vârstă de 34 de ani, pe data de 12 iulie 2023, un proces pentru răpire internațională de minor, notează jurnaliștii de la Corriere Adriatico.

Denunțul a fost depus de către fostul partener al femeii în urmă cu cinci ani, chiar în seara în care aceasta a plecat împreună cu fiul lor în România.

Citește și: Francesca s-a stins din viață cu doar câteva zile înainte de a deveni mamă. Avea doar 27 de ani

Totul a avut loc în ajunul Crăciunului din anul 2018, atunci când românca în vârstă de 34 de ani a decis să plece în România împreună cu fiul lor, care la acea vreme avea doar 4 ani. În momentul în care tatăl s-a întors acasă de la muncă, a constatat că femeia și micuțul nu se mai aflau acolo.

Pe masă se afla un bilet prin care femeia își anunța călătoria în România pentru a-și vizita rudele. Având suspiciuni cu privire la faptul că această călătorie nu era doar temporară, tatăl copilului a depus imediat o plângere la autoritățile competente. De atunci, a început un proces procedural complex, care persistă și în prezent.

Tatăl copilului nu-și dorește o condamnare pentru româncă

Bărbatul din Jesi, în vârstă de 52 de ani, din provincia Ancona, s-a alăturat ca parte civilă alături de avocatul său, Rino Bartera.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Scopul său nu este neapărat de a obține o condamnare pentru fosta sa parteneră, ci de a-și recupera fiul. El dorește ca copilul să se întoarcă în Italia și să aibă o relație stabilă cu el, evitând dificultățile cauzate de distanța de peste 1500 de kilometri.

Citește și: Povestea Angelinei, românca care a ajuns Miss în Italia. Cum a fost aleasă Miss Adriatico

Totodată, și Asociația Penolope a constituit partea civilă prin avocatul Federica Guarrella. Procesul a avut un parcurs dificil în instanță, deoarece inițial procurorul a solicitat clasarea acuzațiilor. Cu toate acestea, judecătorul a decis să redeschidă cazul și a chemat mama româncă în fața instanței.

Femeia a fost reprezentată de avocatul Mauro Paolinelli și susține că a scăpat dintr-o relație violentă, ceea ce a determinat-o să solicite revocarea drepturilor părintești ale fostului partener.

Italianul își vizitează fiul de fiecare dată când are ocazia

Pe de altă parte, tatăl copilului respinge ferm versiunea fostei sale partenere, susținând că aceasta nu a făcut altceva decât să-l răpească pe copil, privându-l astfel de iubirea și prezența tatălui său.

Bărbatul face eforturi să-și viziteze copilul în România ori de câte ori are ocazia, dar de aproape cinci ani luptă pentru a-și petrece viața de zi cu zi alături de fiul său.

Citește și: Ana Maria a fost găsită! Unde se afla adolescenta româncă dispărută în Italia

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Tribunalul din București a constatat că a avut loc o sustragere ilicită a minorului, însă nu a permis revenirea acestuia în Italia. În prezent, lupta va continua în Italia, în fața judecătoarei Alessandra Alessandroni.

Procesul, cu audierea primelor mărturii ale acuzării, va continua pe 24 ianuarie.

Citește și: Sfârșit tragic pentru un român din Italia! Adrian a fost ucis cu sânge rece de un african


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si