Practica aplicată de femeie este din ce în ce mai des întâlnită în instanţele de judecată. 

Există cazuri în care persoanele cu boli grave trebuie să lupte nu doar cu boala în sine, ci și cu instituțiile statului care ar trebui să le asigure tratament gratuit, deci și cu faptul că nu au suficienți bani.

O femeie din Alba a dat în judecată Ministerul Sănătății

Vorbim aici despre o femeie din localitatea Cugir, județul Alba, care a dat în judecată Ministerul Sănătății pentru a i se acorda tratament 100% compensat.

Magistrații Curții de Apel au îndreptățit-o pe femeie și au constatat că viața acesteia ar putea fi în mare pericol dacă tratamentul nu ar fi gratuit.

Citește și: Un bărbat a amenințat că se aruncă de pe vârful podului Basarab din Capitală. Polițiștii au intervenit

Costul unui flacon de medicamente de care pacienta are nevoie este cuprins între 5.400 și 6.500 de lei, iar aceasta în funcție de concentrație.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Astfel, s-a luat decizia ca statul român trebuie să îi acorde tratamentul în mod gratuit pe bază de prescripție medicală.

Strigătul de disperare al Marcelei, o româncă bolnavă de cancer în Italia: „Nu mai pot!”

Marcela este o româncă în vârstă de 50 de ani, domiciliată la Massa-Carrara, în Toscana, care de ani buni se luptă cu cea mai nemiloasă boală: cancerul. Femeia nu este încercată doar de boala necruțătoare dar și de întârzierile din sistemul de sănătate local și ale justiției.

Românca în vârstă de 50 de ani a aflat că are cancer acum aproximativ 5 ani și, încă de atunci, continuă să întâlnească numeroase probleme.

„De când am descoperit cancerul a trebuit să mă confrunt imediat cu întârzierile din sistemul de sănătate local.

Întârzieri în diagnosticare și în tratament, considerând că am început primul ciclu de chimioterapie la un an exact de la descoperirea cancerului meu. Aceasta este doar una dintre multele probleme cu care am trebuit să mă confrunt”,  a povestit Marcela, potrivit jurnaliștilor de la   La Voce Apuana.

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Marcela, care în aceste momente se află sub tratament la spitalul „delle Apuane” din Massa pentru un cancer la sân, susține că a trebuit să se supună unei operații chirurgicale, care a fost de asemenea întârziată, permițând tumorii să crească.

Marcela susține că se simte epuizată și speră ca povestea ei să ajungă la urechile celor care pot face diferența.

„Nu mai știu ce să fac, avocatul meu, a depus o cerere de evaluare tehnică preventivă (Atp) la tribunal, apoi o cerere de urgență fără ca urgența să fi fost evaluată.

Sunt încă în cei 5 ani (de tratament oncologic) și tribunalul continuă să amâne, permițând Asl (Unitatea sanitară locală) să-și facă treaba după bunul plac. Sunt obosită și am decis să fac publică povestea mea, în speranța că cineva mă va ajuta. Nu mai pot!”,   a mai spus românca, conform sursei citate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si