La aproape doi ani de când a avut loc jaful care a produs pagube colosale, o româncă în vârstă de 43 de ani a fost pusă sub acuzare. Românca locuiește în Versailles și lucrează ca ospătăriță. Femeia este suspectată că a participat, în perioada 1 august – 17 august 2020, în Hauts-de-Bienne, la spargerea unui magazin de optică și care a cauzat un prejudiciu în valoare de 3,6 milioane de euro.

Citeste si: O româncă din Spania riscă să petreacă ani grei în spatele gratiilor. Femeia „angaja chelnerițe” cu serioase dificultăți financiare

Cel care a făcut sesizarea către poliție a fost patronul opticii medicale, dubă ce a observat că o mare parte din bunuri lipsesc. Infractorii au reușit să intre în magazin forțând ușa de la intrare înainte de a pune mâna pe, nici mai mult nici mai puțin de 71.338 de perechi de ochelari de designer.

Bunurile furate au fost găsite la domiciliul româncei

Oamenii legii au identificat o mașină marca Volkswagen Passat care era trecută pe numele unui bărbat de naționalitate română. Anchetatorii i-a urmărit atent pe cei trei suspecți din Versailles, iar la data de 7 iunie poliția a acționat. Doi bărbați au fost dați dispăruți, dar jandarmii francezi o arestează pe Gabriela, o mamă care lucrează în orașul regal ca și ospătăriță într-un restaurant.

În timpul percheziției efectuate la domiciliului româncei, anchetatorii au descoperit 27 de perechi de ochelari, dintre care 21 ar putea corespunde celor furați în Jura. Femeia a fost arestată, dar susține vehement că nu a fost implicată în furt.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Zeci de badante și menajere din Italia au intrat sub atenția anchetatorilor. Femeile sunt acuzate de evaziune 

„Aceste explicații sunt insuficiente pentru a justifica prezența acestor obiecte la domiciliul ei”, a declarat o sursă apropiată cazului, potrivit stiridiaspora.ro.

Dosarul chelneriței românce este curat, iar autoritățile române afirmă că nu cunosc nicio legătură cu lumea interlopă. Avocatul femeii, Me Tarek Koraitem, nu dorește să comenteze acest dosar aflat încă în mâinile unui judecător de instrucție.

Ochelarii furați au fost vânduți în România sau Republica Moldova

„Grupurile criminale românești sunt oportuniste. Ele sunt specializate în furtul de marfă, tractoare agricole, furtul de pe rafturile magazinelor și spargeri de case și magazine. Ele sunt, în general, alcătuite în jurul unei persoane sau a unui nucleu de români care au trăit sau au lucrat deja în Europa de Vest”, se menționează într-o notă Oficiul central de luptă împotriva delincvenței itinerante (OCLDI).

Citeste si: O româncă a postat un mesaj pentru conaționalii care se întorc din străinătate. Declarațiile au ajuns virale: "Dacă mergeți în țară să nu începeți ..." 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

„Când aceste echipe sunt instalate în Île-de-France, ele pot parcurge câteva sute de kilometri pentru a comite furturi înainte de a se întoarce la casele lor. Bunurile furate sunt apoi vândute în străinătate. În general, se pleacă cu mașina sau cu autobuzul spre est și obiectele furate sunt revândute în România sau Republica Moldova. Opticienii sunt vizați în special de hoții internaționali care efectuează raiduri în toată țara”, a conchis OCLDI. 

Citeste si: O româncă și fiul ei au fost împușcați mortal de soțul polițist


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si