Abonament la sală, asigurare auto și chiar taxa la facultate pentru iubitul fiicei ei. Toate aceste „răsfățuri” au fost plătite chiar din banii pensionarei pe care românca o avea în grijă, declarată  „incapabilă să înțeleagă din anul 2017”,   după cum au constatat specialiștii. Românca în vârstă de 48 de ani a reușit în doar doi ani să-i sustragă femeii suma de 41.300 de euro prin emiterea de cecuri și transferuri.

Potrivit acuzațiilor, Monica B. a redirecționat cecuri bancare și prietenilor ei în schimbul banilor. Femeia este judecată acum sub acuzația de eludare a incapacității.

Românca s-a „răsfățat” pe banii bătrânei

Seria de escrocherii a început în anul 2017, când românca a intrat în serviciu la domiciliul Lorettei, o femeie în vârstă de 79 de ani care a fost diagnosticată cu  „incapacitatea de a înțelege”. Monica mergea la pensionară doar o dată pe săptămână, dar în scurt timp a reușit să-i câștige încrederea și să descopere informații importante, precum existența unui card preplătit, deschis în 2017, pe care femeia a uitat că îl deținea. În acest fel, profitând de starea de sănătate a Lorettei, în doi ani, românca a reușit să fure de la victimă o sumă uluitoare de 41.300 de euro.

Citeste si: Accident dramatic în Austria: 3 victime, printre care și o româncă. Ce pedeapsă revoltătoare a primit șoferul

Planul româncei era simplu: nu trebuia decât să o convingă pe bătrână să semneze cecuri bancare și să facă numeroase transferuri de pe cardul Unicredit, card preplătit pe care românca și-l însuşise. După aproximativ 115 retrageri, 15 cecuri și mai multe transferuri, Monica a intrat în posesia averii Lorettei.

Monica nu a cheltuit singură averea pensionarei

Mai mult, româncă și-a plătit din banii pensionarei abonamentul la sală pentru a se menține în formă, apoi asigurarea auto și s-a răsfățat așa cum a crezut ea că e mai bine.

Citeste si: Țara care atrage românii cu salarii avantajoase. Câți bani primesc lunar cei care muncesc aici

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Românca nu s-a oprit aici și și-a extins beneficiile și la cunoștințele ei. În acest fel, Loretta, contribuia fără știrea ei la garantarea studiilor iubitului fiicei Monicăi, care s-a înscris la facultate. Mai mult, românca a distribuit cecuri bancare către doi prieteni în schimbul banilor. Monica era ferm convinsă că nimeni nu va descoperi ceea ce face. În ciuda situației de sănătate compromisă, pensionara și-a amintit să verifice extrasul de cont și a constatat lipsurile.

Victima: „M-a ajutat mult și a știut unde pun banii în casă”

Așa că, pe 5 iulie 2019, pensionara s-a prezentat la stația de carabinieri La Storta, a făcut reclamație și a vorbit imediat despre Monica:  „Ea venea o dată pe săptămână și pe lângă treburile casnice se ocupa de plata facturilor”, le-a spus victima carabinierilor.   „M-a ajutat mult și a știut unde pun banii în casă”.

Procurorul Maria Bice Barborini a acuzat-o pe badanta româncă de eludare a incapacității, iar un judecător va stabili pedeapsa pentru Monica.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Incredibil ce a găsit un bărbat în gulașul de vită pe care l-a comandat. ”Soției mele i-a fost rău două zile!”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si