Close sidebar
Close sidebar

O romanca, sefa de promotie la cea mai prestigioasa universitate din Japonia

Ana Scripcariu-Ochiai a absolvit ca sefa de serie si sefa de an sectia de pictura in ulei, in maniera occidentala, a Universitatii de Arte din Tokyo, Japonia, cea mai prestigioasa din Orientul Indepartat si regiunea Asia-Pacific.

A.S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Ana este fiica unui roman si a unei nipone si, in virtutea rezultatelor ei exceptionale la studii, a participarii cu lucrari proprii la numeroase expozitii si la alte activitati academice si studentesti a fost desemnata sefa de serie si de an de catre conducerea universitatii si a primit diploma de la rectorul Miyata, o autoritate foarte respectata in mediul universitar si artistic nipon, dar si global.

Citeste si: Ce conțin pachetele cu alimente, în 2025. O nouă categorie de români poate beneficia de acest ajutor de la stat- kanald.ro

Citeste si: Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie- wowbiz.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

Intr-o expozitie recenta, Ana Scripcariu-Ochiai a abordat problematica identitatii persoanelor cu parinti proveniti din culturi foarte diferite, asa cum este si cazul ei.

Tatal ei este roman, mama japoneza si desi ea se simte si romanca si nipona (sau, mai bine zis arata ca o straina – dupa parerea japonezilor), sunt multe situatii in care dilema identitatii proprii este o problema mult mai complicata decat la prima vedere, ce pare adesea insolvabila.

Desi absolventa a sectiei de pictura a Universitatii de Arte din Tokyo (Tōkyō Geijutsu Daigaku), Ana Scripcariu a aratat inca din primul an de studentie mult interes pentru arta contemporana, studiind diverse forme de expresie mixed-media si multimedia, si abordand in echipe multidisciplinare de studenti ai universitatii ei subiecte
complexe si adesea controversate precum problematica mediului, schimbarea climatica, problematica locuirii, identitatea – si uneori drama – persoanelor cu origini etnice altele decat ale majoritarilor, migratia din Orientul Mijlociu si nordul Africii. 

Citeste tot articolul pe Timpromanesc.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI