La Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie,  Amina Gerikhanova, a trăit șocul vieții ei când s-a văzut înfrăntă de autoritățile din România. Magistrații au respin contestaţia ei la decizia de extrădare, ceea ce înseamnă că autorităţile din țara noastră vor continua acum procedurile pentru a o trimite înapoi în Federaţia Rusă. 

Citeste si: Război Rusia-Ucraina, ziua 71. Armata rusă a bombardat puternic orașul Kramatorsk. Un nou asalt asupra uzinei Azovstal

Rusoaica a fost prinsă pe teritoriul României în luna martie a acestui an în timp ce încerca să deplaseze spre Turcia. A trecut prin Vama Siret, cu un autocar plin de refugiaţi. A fost atunci identificată în baza unui mandat internaţional de arestare emis de către Interpol Moscova.

Amina Gerikhanova va fi extrădată în Federația Rusă. Decizia este definitivă

Pe numele său figura un mandat de arestare încă din anul 2019, de la un tribunal din Groznîi care o acuza de participare la o grupare militară ilegală. Surse apropiate anchetei au susținut că aceasta ar fi fost implicată în acte de terorism în Siria.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Deţinutul evadat de la un punct de lucru al Penitenciarului Timişoara a fost capturat

Amina Gerikhanova   a petrecut aproape două luni în arestul Inspecoratului Județean de Poliție Suceava. Rusoaica a fost prezentată în faţa Curţii de Apel Suceava de mai multe ori. Au fost necesare şase termene până când judecătorii au stabilit că legislaţia din România nu contravine în niciun fel cu cererea de extrădare sau cu acuzaţiile care i se aduc, neavând cum să o oprească pe teritoriul ţării noastre. 

În baza tratatelor internaţionale femeia urmează să fie extrădată. Acum se aşteaptă să vină documentele de la Ambasada Rusiei şi urmează ca aceştia să întreprindă măsurile necesare pentru extrădarea femeii în vârstă de 36 de ani.

Citeste si: Caz revoltător în Târgu-Jiu. Două asistente au tăiat o parte din mâna unui pacient atunci când i-au scos branula


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si