Vietile a mii de oameni ar putea fi salvate prin sistemul de alertare prin sms in caz de pericol. Furtuni, cutremure sau alte calamitati vor putea fi anuntate cu cel putin 30 de secunde inainte prin intermediul telefoanelor. Parlamentul a votat astazi proiectul de ordonanta privind implementarea Sistemului de avertizare a populatiei in situatii de urgenta „RO-ALERT".

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In acest moment se poarta discutii cu importatorii de telefoane mobile sa nu mai aduca in tara dispozitive care sa nu aiba sistemul gata instalat.

Targetul autoritatilor este de a interconecta toate dispozitivele, inclusiv cu difuzorii mass media, astfel incat mesajul sa apara pe toate canalele posibile. Sistemul va incepe sa functioneze zonal de anul acesta, insa va mai dura pana cand va fi implementat pe tot teritoriul Romaniei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si