Mai mulţi producători de alimente fast-food au retras diverse loturi de sandvişuri, rulouri şi alte produse din această gamă ca măsură de precauţie, în urma alertei alimentare din Marea Britanie.

Potrivit The Sun, Food Standards Agency a ajuns la concluzia că sursa probabilă a focarului este un tip de salată verde folosită în produsele de fast-food.

O persoană a murit în Anglia după izbucnirea epidemiei

Epidemia de E. coli este în curs de desfășurare în Marea Britanie, iar o persoană a murit, anunțat joi Agenția de Securitate Sanitară din Marea Britanie (UKHSA).

Citește și: VIDEO Poftele alimentare pot ascunde probleme în corp! Ce spune nutriționistul?

În acest moment, numărul total de cazuri confirmate a ajuns la 275 de persoane, relatează News.ro.

Ce este infecția cu E.coli și cum se manifestă

Escherichia coli (E. coli) este o bacterie care se afla in mod normal în intestinul uman. Aceste bacterii nu determina instalarea niciunei patologii, daca incarcatura bacteriana este scazuta, insa multiplicarea acestora poate conduce la aparitia unor simptome specifice. 

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

 Simptomele includ diaree severă şi uneori sângeroasă, crampe stomacale, vărsături şi febră.

Este important de mentionat ca E. coli poate produce infectii la nivelul: tractului gastrointestinal, tractului urinar, tractului biliar, sistemului respirator, rănilor.

Ce este infecția cu E.coli și cum se manifestă

Ce este infecția cu E.coli și cum se manifestă

[Sursa foto: Shutterstock]

"Deşi ratele de raportare a cazurilor sunt în scădere, ne aşteptăm să vedem mai multe cazuri legate de această epidemie, pe măsură ce alte probe ne sunt trimise de laboratoarele NHS şi se efectuează secvenţierea întregului genom", a declarat într-un comunicat Amy Douglas, directorul UKHSA Incident.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si